Федералното правителство на Германия предупреди своите жители с корени в

...
Федералното правителство на Германия предупреди своите жители с корени в
Коментари Харесай

Германия предупреди своите рускоезични жители да не се поддават на пропагандата на Кремъл

Федералното държавно управление на Германия предизвести своите поданици с корени в Русия да не се поддават на агитация, до момента в който " машината за дезинформация " на Кремъл се ускорява на фона на продължаващата война в Украйна, осведоми Дойче Веле.

Заместник-говорителят на немското държавно управление Волфганг Бюхнер сподели, че държавното управление на канцлера Олаф Шолц " умолява рускоговорящите хора в Германия да се осведомят изчерпателно от националните и интернационалните медии ", с цел да не стават жертва на подправени вести за протичащото се в Украйна.

В обществените медии и в съветските национални издания изказванията на Кремъл, като да вземем за пример, че убийството на цивилни в Мариупол и Буча е инсценирано, добиха необятно разпространяване в Германия, разяснява Дойче Веле.

Историите за хора с съветски корени в чужбина, които са били обект на ксенофобски офанзиви, също може да съставляват пресилване, налагано от Кремъл, предизвести държавното управление.

" Никой не би трябвало да дава религия на циничната и тривиална акция за дезинформация, водена от съветски държавни медии ", сподели Бюхнер.

Заместник-говорителят на немското държавно управление сподели това един ден, откакто към 900 души взеха присъединяване в автомобилно шествие в Берлин, веейки съветски флагове и протестирайки против " антируската дискриминация " в страната.

" Това е войната на (руския президент Владимир) Путин ", сподели представителят на държавното управление. " Не война на съветския или украинския народ. Германските разследващи служби са доста бдителни в този случай. "

Оценките за това колко хора говорят руски език в Германия варират фрапантно, постоянно въз основа на това дали става дума за хора, чийто първи език е съветски, или хора, които приказват съветски, само че се счита най-общо, че сред 3 и 6 милиона рускоговорящи хора живеят в Германия. Към 2019 година почти 3,5 милиона германци са мигрирали от някогашните руски републики, в това число Русия, Украйна и Казахстан.

Германия още преди съветската инвазия в Украйна спря излъчването на съветската телевизия RT на немски език, а в следствие, като част от европейския отговор на съветската експанзия в прилежащата страна Европейски Съюз спря излъчването на финансираните от държавата руски медии RT и Sputnik. В следствие против тях бяха наложени и наказания. Социалните мрежи " Facebook " и " Инстаграм " не разрешават разпространение на реклами от тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР