Федералният съдия нарежда на Тексас да премахне плаващите бариери, насочени към възпиране на мигрантите в Рио Гранде

...
Федерален съдия нареди на Тексас да премахне плаващите бариери в
Коментари Харесай

Федерален съдия нареди на Тексас да премахне плаващите бариери в Рио Гранде и забрани на щата да строи нови или да поставя допълнителни шамандури в реката, според съдебна документация от сряда, отбелязвайки победа за администрацията на Байдън.

Съдията нареди на Тексас да свали бариерите до 15 септември за своя сметка.

През юли Министерството на правосъдието съди щата Тексас за използването на плаващи бариери в Рио Гранде, които според губернатора Грег Абът имат за цел да възпират мигрантите да преминават в щата от Мексико.

В делото, заведено в Окръжния съд на САЩ в Западния окръг на Тексас, Министерството на правосъдието твърди, че Тексас и Абът, републиканец, са нарушили Закона за присвояване на реки и пристанища, като са построили структура във вода на САЩ без разрешение от Корпуса на армията на Съединените щати от Инженерите и поискаха разпореждане да се забрани на Тексас да строи допълнителни бариери в реката.

Съдия Дейвид Алън Езра написа, че Абът се нуждае от разрешение за инсталиране на бариерите, както е продиктувано от закона.

„Губернаторът Абът обяви, че не е „питал за разрешение“ за операция „Самотна звезда“, антиимиграционна програма, по която Тексас построи плаващата бариера. За съжаление на Тексас, разрешението е точно това, което федералният закон изисква, преди да се инсталират препятствия в плавателните води на нацията“, пише съдията в своето решение.

Езра също намери аргумента за самозащита на Тексас - че бариерите са били поставени пред лицето на инвазия - за „неубедителен“.

„Този ​​аргумент се проваля, защото (1) RHA вече е балансирала политическите интереси и е определила, че интересът на нацията в свободното корабоплаване по нейните водни пътища е от първостепенно значение за неразрешени държавни действия, и (2) дали твърдението на Тексас за „инвазия“ е легитимно, не е въпрос -съдебен политически въпрос, явно ангажиран с федералните политически клонове“, написа той.

CNN се обърна за коментар към DOJ и щата Тексас.

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР