Федералният резерв на Съединените щати публикува в сряда вечерта протокол

...
Федералният резерв на Съединените щати публикува в сряда вечерта протокол
Коментари Харесай

Фед на САЩ започва да намалява покупките на активи през ноември или декември



Федералният запас на Съединените щати разгласява в сряда вечерта протокол от последното си съвещание през септември, хвърляйки спомагателна светлина върху желанието на централната банка да стартира да понижава програмата си за ежемесечни покупки на активи през ноември или декември тази година.

Членовете на Фед са изцяло съгласни, че последователното понижаване на покупките на активи, което би трябвало да завърши към средата на идната година, евентуално би било уместно, в случай че продължи икономическото възобновяване.

Според стенограмата от последното съвещание, централните банкери означават, че в случай че на идващото съвещание на Федералния запас при започване на ноември е взето решение за започване на понижаване на покупките на активи, известни като " количествени облекчения ", този развой може да стартира или в средата на ноември, или в средата на декември.

Септемврийското съвещание включваше и полемика за това по какъв начин може да продължи забавянето на настоящия курс на покупки на облигации от 120 милиарда $ на месец.

Протоколът от това съвещание демонстрира " илюстративния път " за сходно деяние, който включва месечни понижения от 10 милиарда $ при закупуване на държавни ​​ценни бумаги и 5 милиарда $ при закупуване на обезпечени с ипотека скъпи бумаги.

Федералният запас би могъл да поправя темповете на своите покупки, в случай че икономическото развиване се разграничава значително от упованията.

" Участниците на пазара регистрира сигналите от страна на Фед, които допускат, че намаляването на покупките на активи може да стартира тази година и да завърши доникъде на 2022 година Около половината от интервюираните в изследванията измежду първичните дилъри и участници на пазара считат, че декември е най-вероятният миг за първото понижаване на чисто движение на покупки на актив, макар че респондентите също по този начин придават забележителна възможност на първо понижение, което да бъде реалност още през ноември ", се отбелязва в отчет, показан на Фед по време на септемврийската среща.

Според анализатори и икономисти, оповестените нощес протоколи от последното съвещание на Фед " обясняват ", че централната банка на Съединени американски щати ще разгласи проекти си за понижаване на покупките на активи по време на идната среща, планувана за 2 и 3 ноември.

Покупките на облигации бяха основен детайл от напъните на Фед да подтиква икономическия напредък, откакто коронавирусната пандемия засегна тежко американската стопанска система през предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР