Федералният бюджет за следващите три години няма да е лесен,

...
Федералният бюджет за следващите три години няма да е лесен,
Коментари Харесай

Руският премиер призна за труден бюджет следващите три години

Федералният бюджет за идващите три години няма да е елементарен, само че всички съществени задания на страната ще бъдат изпълнени. Такава поръчка дава съветският министър председател Михаил Мишустин в изявление във връзка 220-годишнината на Министерството на финансите, излъчено в четвъртък по телевизионния канал " Русия-24 ", което отчасти цитира държавната организация ТАСС.

" Бюджетът няма да е елементарен, само че ние ще го обсъдим професионално и сигурно ще намерим всички нужни решения, с цел да осъществим всички съществени задания на страната. "

Мишустин съобщи, че мащабът на глобите, наложени на Русия, и опитите на недружелюбни страни да блокират работата на страната, нейния експорт, импорт, логистичните коридори, опциите за финансова поддръжка на активността ѝ - " всичко това слага провокации при образуването на бюджета ".

Според него Русия ще бъде по-силна след тази рецесия. " Русия ще се оправи с рецесията, провокирана от глобите, и ще излезе от нея по-силна и по-добре готова ", съобщи Мишустин.

Той увери, че " държавното управление ще контролира финансовата система в страната, тъй че тя да дава отговор на потребностите на жителите и бизнеса при всевъзможни условия. " и " изключително когато на напред във времето в света излизат политически, а не стопански решения ".
 Путин убеден: Не сме изгубили нищо и няма да загубим нищо Обновена
Путин убеден: Не сме изгубили нищо и няма да загубим нищо

Путин в началото отхвърли да приказва за Украйна във Владивосток

В същото изявление министър председателят декларира, че Русия няма желание да се изолира от света, а отбраната на ползите на страната значи сигурност, а не изолираност.

Премиерът очерта дейностите на управляващите за поддържане на икономическата непоклатимост и обезпечаване на напредък в Русия. " Всички тези проекти не значат, че Русия би трябвало да се затвори от света. Освен това суверенитетът не значи изолираност, а сигурност и непоклатимост " , акцентира министър председателят.

" Трансформацията на актуалните финансови и стопански процеси - преструктуриране на комерсиалните вериги, преразглеждане на методите към аварийните валути, фрагментация на платежните системи - не изключва опцията самият свят и неговата конструкция да се трансформират доста ", сподели Мишустин.

В речта си пред Московския финансов конгрес Мишустин открои, че Русия е в развой на преосмисляне на финансовия си суверенитет и в тази област следва да се изключи въздействието на трети страни.

" Сега Русия е в развой на преосмисляне на финансовия си суверенитет. Трябва да създадем такава архитектура, която да взема решение всички нужни задания, като изключим въздействието на трети страни ", сподели той.

" Най-важната задача на финансово-икономическия блок е да обезпечи посредством вярно обмисляне на приходите и разноските финансирането на съответните индикатори и осъществяването на всички обществени отговорности към жителите на нашата страна ", акцентира министър председателят.
 Орбан: Европейски Съюз да си премисли глобите - опитите за намаляване на Русия се провалиха
Орбан: Европейски Съюз да си премисли глобите - опитите за намаляване на Русия се провалиха

Унгария щяла да има задоволително газ през зимата

Суверенитет и стягане на коланите

Интересна е поръчката, която дава и съветският министър на финансите Антон Силуанов, още веднъж представена от ТАСС. По думите му, финансовият суверенитет на страната значи " да живеем в границите на опциите си, а не да протягаме ръце ". Той изрази това мнение по време на Московския финансов конгрес.

Според него без самостоятелност при вземането на финансови решения не може да се приказва за суверенитет. " Силовият съставен елемент, въпреки и значим, не е единственият фактор, който дефинира успеха на всички фронтове ", акцентира той.
 Русия удовлетворена, че стопанската система ѝ се свива по-малко от предстоящото
Русия удовлетворена, че стопанската система ѝ се свива по-малко от предстоящото

В края на годината се предвижда инфлация от 13,4% вместо предстоящите 17,5%

Силуанов напомни, че в историята на страната е имало доста сложни интервали, когато несъответствията във финансите са довели до дестабилизиране на общественото и икономическото развиване на страната и когато " можем единствено да се надяваме да получим заем или не ".

Ръководителят на Министерството на финансите също подсети за паричните промени в отрицателен проект: " печатаме, отрязваме нулите, осигуряваме цялостен продан на едни хора, с отстъпки на други, някои други правила. Според него тези промени дестабилизират стопанската система. " Това е нещо, което не трябва да се позволява ", споделя той.

Говорейки за по-официална оценка, Силуанов съобщи, че за съветското министерство на финансите финансовият суверенитет е на първо място резистентен и уравновесен бюджет, който разрешава резистентност на макроикономическата обстановка посредством уравновесена и добре премислена фискална политика. Той акцентира и смисъла на личната платежна инфраструктура.
 Западните наказания хвърлиха Русия в най-тежката криза от 1994 година
Западните наказания хвърлиха Русия в най-тежката криза от 1994 година

Икономиката на страната евентуално ще се свие с 10,8% през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР