Федералният апелативен съд на Италия прие доводите на прокурорите на

...
Федералният апелативен съд на Италия прие доводите на прокурорите на
Коментари Харесай

Официално: Отнеха 15 точки на Ювентус

Федералният апелативен съд на Италия одобри доводите на прокурорите на Италианската футболна федерация да възобнови делото против Ювентус за финансови измами и също така наказа " бианконерите " с лишаване на 15 точки от актива им, оповестява ANSA.

Прокурорът Джузепе Кине изиска от Федералния апелативен съд да възобнови процедурите против торинци предвид на новите следствия на Prisma investigation, които проучват финансовите практики на клуба, в които има данни за секрети заплащания към играчите, контрактувани в ранния етап на пандемията от COVID-19.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Съда одобри доводите на Кине и стартира процедура против Ювентус и неговите ръководители, оневинявайки всички останали забъркани клубове, измежду които бяха Сампдория, Емполи, Дженоа, Парма, Пиза, Пескара, Про Верчели и Новара.

Кине изиска лишаване на 9 точки от актива на Юве, както и санкции за Андреа Аниели, Фабио Паратичи, Федерико Керубини и останалите шефове в клуба. Федералният апелативен съд обаче реши да бъде даже по-строг и наложи лишаване на 15 точки от актива на " бианконерите ", което значи, че тимът към този момент има 22 точки и се срина до 10-ото място във краткотрайното класиране.

Ювентус има право да апелира това решение пред Олимпийския комитет на Италия. Доводите на съда за вземането на тези решения ще бъдат оповестени в околните дни.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР