Федералната служба за военнотехническо сътрудничество (ФСВТС) на Руската федерация смята

...
Федералната служба за военнотехническо сътрудничество (ФСВТС) на Руската федерация смята
Коментари Харесай

Русия изрази сериозно недоволство за военната помощ от България към Украйна

Федералната работа за военнотехническо съдействие (ФСВТС) на Руската федерация счита предаването от България на Украйна на ракети за системите за Противовъздушна отбрана С-300 за " жестоко нарушаване на интернационалните отговорности “ и приканва София да преразгледа решението си, предава Интерфакс, представена от.

" В медиите се появиха известия за утвърждението на българското Народно заседание за предаването на киевския режим на ракети за зенитно-ракетните системи С-300. Това е следващ опит на българското управлението жестоко да наруши интернационалните си отговорности в региона на контрола върху въоръженията, макар многократните пояснения от съветска страна “.

" Призоваваме българската страна да преразгледа взетото решение за недопускане на нарушавания на интернационалното право в региона на военнотехническото съдействие “, показват още от ФСВТС.

Ведомството напомня, че според съглашението сред държавните управления на Русия и България за военнотехническо съдействие от 5 септември 2002 година предаването на доставено въоръжение и военна техника на трета страна е неприемливо без предварителното документално единодушие на Москва.

" Прехвърлянето на оръжие в зоната на бойните дейности в Украйна неизбежно ще докара до спомагателна ескалация на спора и почтени човешки жертви “, твърдят още от ФСВТС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР