Федералната служба за сигурност на Русия задържа 60 привърженици на

...
Федералната служба за сигурност на Русия задържа 60 привърженици на
Коментари Харесай

Федералната служба за сигурност на Русия е задържала 60 привърженици на украинската неонацистка групировка "МКУ"

Федералната работа за сигурност на Русия задържа 60 последователи на украинската неонацистка младежка формация „ МКУ “ в 23 района на Русия. Това оповестиха за ТАССот Центъра за публични връзки /ЦОВ/ на Федералната работа за сигурност.

Федералната работа за сигурност, взаимно с Министерството на вътрешните работи и Следствения комитет, вследствие на координирана работа в 23 района на Руската федерация, задържа 60 последователи на украинската неонацистка младежка група " МКУ ", основана под контрола на украински специфични служби от жител на Украйна Eгор Краснов, роден през 2000 година, за осъществяване на терористични актове, кланета и екстремистки закононарушения в Русия “, оповестява ЦОВ.

В местата на престояване на арестуваните са конфискувани гладкоцевни цивилни ловни оръжия и муниции без разрешителни, самоделно огнестрелно и хладно оръжие, средства за връзка, кореспонденции с Краснов, фотоси и видеозаписи. Тези материали са служили за указания за държание и привличане на нови участници в екстремистката и терористична активност на неонацистката конструкция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР