Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) обяви, че е

...
Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) обяви, че е
Коментари Харесай

Федералната служба за сигурност на Русия разкри американска шпионска операция

Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) разгласи, че е разкрила американска шпионска интервенция, която е компрометирала хиляди Айфони благодарение на комплициран програмен продукт за наблюдаване, съобщи организация Ройтерс.
Базираната в Москва компания Касперски заяви, че десетки устройства на нейните чиновници са били компрометирани при интервенцията.
ФСБ, главният правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от руската епоха, уточни, че няколко хиляди устройства на Apple Inc са били инфектирани, в това число тези на локални съветски клиенти, както и на задгранични дипломати, основани в Русия и някогашния Съветски съюз. ФСБ акцентира, че е разкрита разследваща акция на американските специфични служби благодарение на мобилни устройства на Apple.
Според ведомството заговорът демонстрира тясно съдействие сред Apple и Агенцията за национална сигурност (NSA), американската организация, виновна за криптографското и информационното разузнаване и сигурността.
В изказване Apple отхвърли обвиняването. " Никога не сме работили с никое държавно управление, с цел да вмъкнем задна малка врата в артикул на Apple и в никакъв случай няма да го създадем ", показват от компанията.
Главният изпълнителен шеф на Капсерски Юджийн Касперски написа в Twitter, че десетки телефони на чиновниците му са били компрометирани при интервенцията, която неговата компания разказва като " извънредно комплицирана, професионално ориентирана хакерска атака, ориентирана към служащи от висшия и междинен мениджмънт.
Изследователят на Касперски Игор Кузнецов съобщи пред Reuters, че неговата компания е разкрила аномален трафик в корпоративната си Wi-Fi мрежа при започване на годината.
Според ФСБ американските хакери са компрометирали дипломати от Израел, Сирия, Китай и членове на НАТО в шпионската акция.
Съединените щати са най-голямата кибер мощ в света във връзка с планове и благоприятни условия, съгласно показателя на кибер мощността на Белфър Център за 2022 година на Харвардския университет, следвани от Китай, Русия, Обединеното кралство и Австралия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР