Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, приемница на съветския

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, приемница на съветския
Коментари Харесай

ФСБ се опитала да изведе съюзника на Путин от Украйна

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия, приемница на руския Комитет за Държавна сигурност (на СССР), се е пробвала да изведе депутата от " Опозиционната платформа - За живот " Виктор Медведчук, най-близкия съдружник на съветския президент Владимир Путин в Украйна, първо в Приднестровието, а по-късно и в Москва. Това заяви шефът на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Иван Баканов, представен от украинския уебсайт " Гордон ".

" Това в действителност беше сложна и рискова интервенция за доста от нейните участници, която продължи към месец във военни условия. Президентът даде напътствие и ние активирахме всички благоприятни условия да осъществим това напътствие и да намерим господин Медведчук. Беше осъществена доста аналитична и оперативна работа под прикритие, която в последна сметка ни докара до Медведчук ", сподели Баканов.

Той добави, че украинското разузнаване се е сблъскало освен персонално с Медведчук, само че и с ФСБ, която се опита да изведе кръстника на една от дъщерите на съветския президент Владимир Путин в чужбина.

" Руските специфични служби привлякоха водачите на незаконния свят на нашата страна и корумпирани чиновници на реда, с цел да изпълнят проекта си ", акцентира ръководителят на украинската работа.

Той означи, че ФСБ се е пробвала да прикрие проектите си колкото е допустимо повече: хвърлила е дезинформация, съзнателно е направила подправени течове, пробвала се е да провежда " подправени " направления за евакуация на политика и е сложила СБУ на подправена диря, даже е подготвила " псевдомедведчуци " да отклони вниманието.

" Предрешен като украински боен, както се твърди, съпроводени от сътрудници, те са желали да отведат Медведчук до украинската граница. Там с лодка той е трябвало да бъде превозен до другата страна, където е била евакуационна група на специфичните елементи на ФСБ. Пристигнали са в нужната точка, с цел да доставят Медведчук в Москва. Но с помощта на Службата за сигурност на Украйна реализирането на този проект не съумя ", добави Баканов.

Контраразузнаването на СБУ пресметна десетки версии, дефинира същинския маршрут и откри мястото на идване на групата за евакуация на ФСБ в Приднестровието.

" Това разреши на оперативните чиновници и следователите на Службата за сигурност на Украйна да задържат Медведчук на пътя от столицата ни, покрай изхода от Киевска област. Отбелязвам, че той беше съпроводен от украински чиновници на реда, които също ще дават отговор за техните дейности ", сподели той.

Задържан е и телохранителят на Медведчук Андрей Таран, който му е оказал помощ при бягството. Телохранителят сподели, че е чул Медведчук в диалог със брачната половинка си да споделя, че ФСБ провежда бягството и защото Беларус и Русия към този момент са затворени, бягството ще бъде през Приднестровието.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР