Федералната антимонополна служба на Руската федерация и правителствената подкомисия за

...
Федералната антимонополна служба на Руската федерация и правителствената подкомисия за
Коментари Харесай

Международен производител на хартия с производство у нас подписва сделка за €775 милиона, за да напусне Русия

Федералната антимонополна работа на Руската федерация и държавната подкомисия за надзор на задграничните вложения утвърдиха продажбата на последната фабрика в страната на интернационалния производител на харитя и опаковки Mondi. Финалното овакантяване на съветския пазар е оповестено в публично изказване на компанията, представено от интернационалните организации. Дружеството продава съветския си бизнес за €775 милиона.

Британската корпорация развива активност и у нас посредством своето сдружение " Монди Стамболийски ". То е " най-големият производител на целулоза и хартия в България ", осведоми уеб сайтът на компанията.

Историята на " Монди Стамболийски " стартира преди повече от 60 години, когато се основава заводът през 1952 година на брега на река Марица в град Стамболийски. Създаването на предприятието бележи началото на целулозно-хартиената промишленост като самостоятелен бранш в България.
 Снимка 474891
Източник:

Днес заводът е най-големият консуматор на софтуерна дървесина в България, употребяващ напълно българска иглолистна дървесина като своя съществена суровина. Той е благосъстоятелност на Mondi от 2006 година.

Производител на хартия влага над €600 милиона в нов цех в България

Групата има 26 000 чиновници по целия свят

Компанията има към 26 000 чиновници в индустриални единици в 31 страни, ситуирани на четири континента. Тя обслужва пазари по целия свят. Основните индустриални единици на компанията са ситуирани в централна Европа, Русия и Южна Африка.

Почти всички западни компании прекратиха бизнеса си в Русия в отговор на западните наказания против Москва, поради войната в Украйна. Производителят на хартия не прави изключение. 

Парите от продажбата на фабриката ще бъдат изплатени на основаната в Лондон Mondi на 6-месечни вноски. Първите четири заплащания ще бъдат в размер на 13,5 милиарда рубли всяко, като първото ще бъде направено до края на септември 2023 година. Последните 26 милиарда рубли ще бъдат изплатени на две равни вноски през всеки от двата месеца след завършването.

От Mondi разясняват, че чистите приходи от продажбата ще бъдат разпределени сред акционерите " навреме ", откакто компанията се снабди с всички вноски.

През август предходната година корпорацията реализира съглашение да продаде своето поделение Mondy Sytykvarq което ръководи фабриката за произвеждане на фина и опаковъчна хартия в районната столица на съветската самостоятелна република Коми, на компанията Augment Investments. 
 Накъде отвън Русия
Накъде отвън Русия " изтичат " съветските капитали

В тази посока се реалокираха и доста руснаци
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР