Федерален съдия отхвърли аргументите на президента на САЩ Доналд Тръмп,

...
Федерален съдия отхвърли аргументите на президента на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Федерален съдия нареди на Тръмп да предаде данъчните си декларации от 2011 г.

Федерален арбитър отхвърли причините на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп , че настоящ държавен глава има имунитет против престъпно следствие , с което разреши на окръжния прокурор на Манхатън да изиска данъчните заявления на милиардера от последните 8 г ., написа " Ню Йорк таймс ".

Очаква се юристите на Тръмп да апелират решението на арбитър Виктор Мареро от федералния съд в Манхатън . Преди към месец окръжният прокурор на Манхатън изиска от счетоводната компания на Тръмп Mazars USA да съобщи данъчните заявления от 2011 година

Прокурор Сайръс Ванс разследв а дали са нарушени законите на щата Ню Йорк , когато Тръмп и компанията му са върнали пари на някогашния му юрист Майкъл Коен, който през 2016 година е купил мълчанието на порноактрисата Сторми Даниелс, която твърди, че е имала спекулация с Тръмп.

Тръмп изрично отхвърля да е имал контакти с Даниелс.

През предишния месец юристите на американския водач п редприеха дейности за блокиране на призовката , като се аргументираха, че Конституцията на Съединени американски щати дава имунитет на настоящия президент против престъпно следствие. Адвокатите признаха, че причините им не са изпитвани в съда, само че предизвестиха, че публикуването на данъчните заявления ще аргументи на Тръмп " непоправима щета ".

От прокуратурата в Манхатън желаеха от арбитър Мареро да отхвърли жалбата на Тръмп . Мареро е назначен от някогашния президент Бил Клинтън.

Адвокатите на американския водач дефинираха следствието на Ванс, демократ, като политически стимулирано.

Миналата седмица юристи от правосъдното министерство желаеха от съдията краткотрайно да блокира осъществяването на призовката , до момента в който съдът преглежда " значими конституционни проблеми " по случая.

Министерството на правораздаването не споделя дали е според с позицията на Тръмп , че не може да бъде разследван. Но ведомството отбелязва, че желае да изложи позицията си , като се базира на конституционни въпроси.

Конституцията на Съединени американски щати не споделя категорично дали могат да бъдат повдигнати обвинявания против настоящ президент . Върховният съд не е излизал с отговор по въпроса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР