Федерален съд в САЩ постанови, че 51-годишният Анди Болдън трябва

...
Федерален съд в САЩ постанови, че 51-годишният Анди Болдън трябва
Коментари Харесай

Американец стана милионер след 23 години в затвора

Федерален съд в Съединени американски щати постанови, че 51-годишният Анди Болдън би трябвало да получи огромно обезщетение, откакто простъпка е прекарал близо 23 години в пандиза. Според Northwest Arkanzas Democrat Gazette в този момент той е милионер.

Мъжът е лежал в пандиза по обвиняване за убийството на двама души през 1994 година Адвокатът на американеца Рон Сейфър сподели, че полицията няма доказателства за присъединяване му в договорката с опиатите, довела до убийствата.

Болдън е декларирал, че е почтен и е завел дело против град Чикаго, в който се е опитал да оспори присъдата. Но градските юристи и следователи са споделили по време на федералния развой, че процесът против Болдън е бил обективен и той е отговорен за убийствата.

През 2014 година апелативен съд е постановил, че юристът на мъжа е работил неефективно. Прокуратурата на окръг Кук е прекратила делото, вместо да стартира нов развой против Болдън, и му е издала уверение за непорочност. През 2016 година американецът е излязъл от пандиза.

Съдът е постановил, че мъжът би трябвало да получи обезщетение за времето, прекарано в пандиза. Градът би трябвало да заплати обезщетение в размер на $25 милиона, а двамата служители на реда, които са към момента живи, би трябвало да платят по 100 000 $ всеки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР