ФБР започна ново разследване на бившата кандидатка за президент на

...
ФБР започна ново разследване на бившата кандидатка за президент на
Коментари Харесай

ФБР пак подхвана Хилари Клинтън


ФБР стартира ново следствие на някогашната кандидатка за президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън поради активността на благотворителната ѝ фондация, оповестява Hill, представен от РИА-Новости.

Според изданието ФБР ревизира дали Фондация "Клинтън" е нарушавала законите в интервала, в който Клинтън заема длъжността държавен секретар на Съединени американски щати. Следователите би трябвало да открият дали „ донорите “ на благотворителната фондация са получавали държавна помощ откакто са създали даренията си, както и да схванат дали организацията е работила в сходство с данъчното законодателство.

Засега няма мнения от представители на Клинтън или фондацията.

И по-рано чиновници на ФБР са разследвали активността на фондацията в опит да открият дали благотворителната активност е по схемата „ пари против услуги “ и дали Клинтън има отношение към това до момента в който е била на поста посланик номер едно на Съединени американски щати.

Като държавен секретар Клинтън заобиколи открити процедури и употребява персонален сървър за част от служебната си преписка. Заради това бе разследвана за допустимо приключване на секретна информация. След това обаче ФБР не откри закононарушение в дейностите ѝ, макар че бяха открити към 100 писма със секретна информация, а към 30 хиляди електронни писма са били изтрити в нарушаване на процедурата.

Новините за прекъсването, възобновяването и повторното прекъсване на следствието доведоха до доста влияние върху известността на кандидатката на демократите за президентските избори през 2016 година. На тях победи Доналд Тръмп. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР