ФБР и прокуратурата на Ню Йорк започнаха разследване срещу компанията

...
ФБР и прокуратурата на Ню Йорк започнаха разследване срещу компанията
Коментари Харесай

Започва разследване срещу Uber за шпионаж и нелоялна конкуренция

ФБР и прокуратурата на Ню Йорк започнаха следствие против компанията Uber по съмнение, че тя е употребила непозволено специфичен програмен продукт, с цел да себори с съперниците си. Това заяви в петък организация „ Блумбърг”.
По нейни данни става дума за шпионската програмата „ Хел”, която дефинира кои водачи работят по едно и също време за Uber и за главния съперник на услугата – компанията „ Лифт”. Използвайки данните от софтуера представители на Uber са се свързвали с сходни чиновници и са им предложили нарастване на възнаграждението, по-добри работни условия и обществени бонуси, в случай че се откажат от другата си работа.
Предполага се, че компанията е правила сходна активност в продължение на 2 години (между 2012 и 2014 година), с което е нарушила редица закони, свързани с лоялната конкуренция.
По-рано „ Уолстрийт джърнъл” заяви пък, че американското министерство на правораздаването е образувало досъдебно произвеждане против Uber за хипотетично нарушене и на антикорупционните закони. От ведомството считат, че хората зад онлайн услугата са подкупвали задгранични чиновници от редица страни, които да „ си улеснят бизнеса”, което е съществено нарушаване на американското законодателство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР