Фаворитът на британските консерватори за партиен лидер и премиер на

...
Фаворитът на британските консерватори за партиен лидер и премиер на
Коментари Харесай

Ги Верхофстад изобличи фалшивите обещания на Борис Джонсън

Фаворитът на английските консерватори за партиен водач и министър председател на страната Борис Джонсън " продължава да лицемерничи, да преувеличава и дезинформира обществото за Брекзит ", разяснява координаторът за Брекзит в Европейския парламент и някогашен белгийски министър председател Ги Верхофстад.

В позиция, оповестена в Project Syndicate, той написа: " Както постоянно се случва с популистите, действителността не се вписва в представяната от Джонсън омагьосваща композиция от подправени обещания, псевдопатриотизъм и офанзиви против чужденците...За почитателите на Джонсън обаче, той е повече оракул, в сравнение с политик: единствено той може да достави митичния " същински Брекзит ", който ще докара до просперитета, обещаван в акцията за референдума ".

Ги Верхофстад е изключително безсърдечен към изказванията на Джонсън, че той ще е в положение да се откаже от контрактуваното от Тереза Мей съглашение с Европейски Съюз за Брекзит, да анулира сумата от 39 милиарда паунда, която Англия би трябвало да заплати на Европейски Съюз за Брекзит, като в това време контракти с Брюксел съглашение за свободна търговия.

Ги Верхофстад споделя, че изказванията на някогашния английски външен министър Борис Джонсън в актуалната акция са мит. Той прави унищожителна оценка на конкуренцията сред Джонсън и Джереми Хънт, който също споделя, че ще е в положение да предоговори договорката за Брекзит. Явно и двамата не са научили нищо до момента, написа някогашният белгийски министър председател.

Европейски Съюз неведнъж съобщи, че няма да има предоговаряне на постигнатото съглашение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР