Фармацевтичната компания Spark Therapeutics съобщи, че ще иска сумата от

...
Фармацевтичната компания Spark Therapeutics съобщи, че ще иска сумата от
Коментари Харесай

Koмпания с иновативно лечение за слепота за 850 хиляди долара


Фармацевтичната компания Spark Therapeutics заяви, че ще желае сумата от 850 000 $ за новаторско лекуване на рядка наследствена форма на слепота, което е следващ връх в непрекъснато възходящите цени на медикаментите в Съединени американски щати, написа

Wall Street Journal.

Американските регулатори утвърдиха потреблението на Luxturna предишния месец, с което медикаментът стана първият тип терапия в Съединени американски щати, при която здрав ген замества нефункциониращ или подобен, причиняващ болестни положения. Гените, които ще се одобряват чрез инжекция, лекуват рядка форма на слепота, породена от наследствена генетична разновидност.

Заради високата сума на лекуването, което възлиза на 425 000 $ на око, от Spark Therapeutics оферират различни способи за разплащане със застрахователите, в това число отчасти връщане на средствата, в случай че положението на пациента не се усъвършенства значително, или заплащане на вноски.

Компанията дефинира лекуването като еднократно, макар че към момента няма данни дали резултатът му ще отслабне с времето. До момента клиничните проби са посочили доста положителни резултати, възвръщайки огромна част от зрението на пациентите.

В края на предходната година изпълнителният шеф на Spark Therapeutics Джеф Маразо съобщи, че съгласно него

цената

на медикамента е над 1 млн. $, само че след реакции от застрахователи я понижи със 150 000 $.

Свързани публикации.. Доц. Борислав Дъбов: Дегенерацията на макулата е най-честата причина за слепота 0 Ретинитис пигментоза - една от аргументите за слепота 0 Стволови кафези може да преборят слепотата 0

Производителят заяви, че към този момент е сключил кардинално съглашение с районната

застрахователна

компания в Нова Англия Harvard Pilgrim Health Care, съгласно което Spark ще възвърне отчасти платените средства, в случай че пациентът не отговори на избраните проби, които ще се осъществят 90 дни след лекуването и още веднъж 30 месеца по-късно. Производителят съобщи, че сега води договаряния с други застрахователи за сходни схеми на заплащане, обвързани с резултатите от лекуването.

Още за новаторското лекуване и други стопански вести, може да научите от Investor.bg.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР