Фармацевтичната компания "Балканфарма-Дупница" АД започва премахването на отпадъците от общинския

...
Фармацевтичната компания "Балканфарма-Дупница" АД започва премахването на отпадъците от общинския
Коментари Харесай

Балканфарма разчиства нерегламентираното сметище под магистрала Струма

Фармацевтичната компания "Балканфарма-Дупница " АД стартира премахването на отпадъците от общинския парцел, който се намира под моста на автомагистрала "Струма ". Натрупаните там боклуци се възпламениха на 13 август предходната година и станаха причина за увреждане на пътната инфраструктура, напомнят от екоминистерството.

Фармацевтичните боклуци бяха оставени на нерегламентиран терен под автомагистралата от някогашен реализатор на действия по събиране и предпазване на боклуци, чието позволение за действия беше отнето от РИОСВ-София на 21 август тази година.

Разчистването ще стартира през първата седмица на септември. Планираният период за приключването на активността е до три месеца. Отпадъците ще се транспортират до площадка в Нови Искър, където ще бъдат третирани и съхранявани до предаването им за неутрализиране или преработване от лицензирани компании.

Останалата част от отпадъците под Автомагистрала "Струма " се разчистват от Община Дупница. Почистени и предадени досега са 102 тона пластмасови боклуци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР