Фантастичен, извънземен, невероятен – тези суперлативи доскоро бяхме свикнали да

...
Фантастичен, извънземен, невероятен – тези суперлативи доскоро бяхме свикнали да
Коментари Харесай

Дъжд от рекорди в атлетиката на омилпийските игри в Токио

Фантастичен, извънземен, необикновен – тези суперлативи до неотдавна бяхме привикнали да чуваме по адрес на Юсеин Болт, само че през днешния ден те се сипят за новите звезди, които в Токио пишат историята на леката атлетика.

Едва ли някой е очаквал подобен дъжд от върхове на олимпийския стадион в японската столица в царицата на спортовете. Добре, че олимпадата не беше анулирана, тъй като от дълго време в атлетиката не е имало такова знамение – свеки един старт е възстановяване на някакъв връх.

Дори самите спортисти не крият изумлението си от усъвършенстваните международни и олимпийски върхове, някои от които са сложени през 80-те и 90-те години на предишния век. Резултатите са толкоз впечатляващи, че чак не ни се има вяра, че се случва. Подобренията на върховете не са с 1 или 2 стотни от секундата и 1 сантиметър в скоковете, което до неотдавна се считаше за триумф, а приказваме за 50, 70 стотни и сантиметри.

Битките са толкоз оспорвани, че имаме по двама олимпийски първенци във високия скок при мъжете, или първите три в скока на дължина при дамите са събрани в някакви си 3 сантиметра разлика.

Кой е можел да си предстви даже, че след първите три дни от конкуренцията лидер във краткотрайното класиране по медали ще бъде Италия с двете златни оценки в най-атрактивната диспициплина 100 метра мъже на Ламонт Марсел Джейкъбс и във високия скок на Джанмарко Тамбери .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР