Фандъкова: Не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи

...
Фандъкова: Не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи
Коментари Харесай

Фандъкова: Не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи за София


Фандъкова: Не допуснахме огромните рецесии да се трансфорат в рецесии за София. На 17 септември се отбелязва Деня на София.

През тези четири години преминахме през доста тежки кризи – от международна пандемия, през голяма инфлация, бежански талази, до политическа неустойчивост. Като локална власт устояхме и направихме доста и не допуснахме огромните
рецесии да се трансфорат в рецесии на София.
Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която произнесе слово на тържествено съвещание на Столичния общински съвет, отдадено на Деня на София – 17 септември.

„ Честит празник на мъдростта, на съзиданието с обич, религия и вяра. За всички нас това не е единствено градски, само че и персонален празник, тъй като е празник на напъните и работата за всеки от нас. За този финален 17 септември, в който сме дружно с общинския съвет, желая да благодаря на всеки. Благодаря на моите сътрудници за труда и напъните им за доста свършена работа. Днес няма да изреждам планове и обекти. Големите цели се реализират с ежедневни борби. Често те остават невидими за близките. Когато ръководиш хиляди хора, най-важно е да цениш труда им. За мен беше чест да сме един тим, постоянно прекарвайки повече време дружно, в сравнение с със своите фамилии “,
означи Йорданка Фандъкова.
Тя благодари на администрацията и на всички общинските съветници, както за поддръжката, по този начин и за разногласията, които са водили.

„ Често слушам някои да мерят отговорността си с броя на хората, които са дали своят вот за една или друга партия. Отговорността ни е доста по-голяма. Тя е и пред тези, които въобще не се интересуват кой взима решенията за града ни. Моят апел към вас за идващите локални избори е да не създавате несъществуващи разломи, да не изграждате несъществуващи разлики, да не противопоставяте едни хора против други, в опит да се харесате на някого “, обърна се тя към общинските съветници.
„ София е общественост от почтени и
свободни хора, които градят и живота си, и бъдещето на страната ни. За това са нужни високи и същински цели, които да увличат, основават и сплотяват “, сподели още кметът на София.

Всички общински съветници получиха като подарък книгата „ Етюд-и-те на София “ на фотографа Иван Шишиев.

Официалното отбелязване на празника ще продължи на площада пред храма „ Света София ” в столицата. Там ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще одобри рапорта на почетния часовой на Националната гвардейска част. Тържествен водосвет ще отслужат
свещеници от Българската православна черква.
По мотив празника на града са планувани и други събития. В 14:00 часа ще се състои връчването на премиите на София за просвета в Софийската градска художествена изложба. Празничен концерт на сцената на „ София съмър фест “ е плануван за 18:00 часа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР