Фалшиви обещания за жителите на ж.к Обеля-1, неспазени процедури и

...
Фалшиви обещания за жителите на ж.к Обеля-1, неспазени процедури и
Коментари Харесай

Спаси София: Предизборен PR се оказа новата детска градина в столичния ж.к. Обеля

Фалшиви обещания за жителите на ж.к " Обеля-1 ", неспазени процедури и липса на документи. Така депутатът на " Спаси София " Борис Бонев обризува " стартът " на градежа на нова детска градина в столичния комплекс.

След осъществена взаимна инспекция от него, кмета на регион " Връбница " Румен Костадинов и Росица Николова стана ясно, че след първата копка, направена от ГЕРБ, развиване няма.

По думите на Костадинов публичната поръчка е обжалвана в Комисия за защита на конкуренцията. Това той открива на 8-ми декември. Според него това в допълнение ще усложни започването на строителството.

Кметът акцентира, че жалбата е получена в администрацията на 1 ноември. Според процедурите отговор би трябвало да бъде даден в период до 3 дни, само че към момента няма подобен.

" Ние ясно сме заявявали своята позиция, че е належащо да има ясни правила за всички. " - безапелационен беше Борис Бонев.

По думите му е време за повече бистрота в публичните поръчки , належащо е изключително внимание при публично значими обекти като детски градини и не на последно място да бъде упражняван непрекъснат надзор на място.

" Само по този начин ще подсигуряваме да се спазят освен периодите, само че и законите. Те следва да бъдат идентични за всички и е значимо точно общината да бъде образец, а не да започва строителство без нужните документи. " - сподели още Борис Бонев.

От районната община обявиха, че към този момент работят интензивно планът да бъде изцяло легален . Очаква се строителство да стартира в първите месеци на 2024 година Целта е да бъде приключен в къси периоди, с цел да се обезпечат дългочаканите нови места за децата в Обеля.

" Получаваме тежко завещание, с доста скрити сделки от предходните ръководещи. Но това единствено ни стимулира да следваме поставените ни цели за повече вложения в кварталите и дейно ръководство. " - приключи Румен Костадинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР