Фалитът на американската банка Silicon Valley Bank представлява сериозен риск

...
Фалитът на американската банка Silicon Valley Bank представлява сериозен риск
Коментари Харесай

Фалитът на банка SVB застрашава британския IT сектор

Фалитът на американската банка Silicon Valley Bank съставлява " сериозен риск " за английския софтуерен бранш, предизвести министърът на финансите на Англия. Джеръми Хънт успокои, че няма " систематичен риск " за английската финансова система. Междувременно финансовият министър на САЩ изключи опцията за финансовото подкрепяне на банката.

Компании по целия свят се борят да схванат по какъв начин да ръководят финансите си, откакто американската Silicon Valley Bank ненадейно затвори в петък.

Банката се е грижила за парите и " най-обещаващите предприятия в Обединеното кралство ". Британският министърът на финансите Джеръми Хънт успокои, че няма " систематичен риск " за английската финансова система. 

 
Съществува обаче сериозен риск за нашите софтуерни и природонаучни браншове, доста от които банкират в тази банка, за която множеството хора не са чували: Silicon Valley Bank. Но се оказва, че тя се грижи за парите на някои от най-обещаващите и вълнуващи предприятия. И по тази причина желая да успокоя хората.
Джеръми Хънт, министър на финансите на Англия

Очаква се английското държавно управление да показа проект за покриване на финансовите потребности на засегнатите. 

„ Съвсем скоро ще представим проекти, с които да подсигуряваме, че хората ще могат да посрещнат потребностите си от парични потоци, да платят на личния състав си. Но явно това, което желаеме да създадем, е да намерим по-дългосрочно решение, което да сведе до най-малко или даже да избегне изцяло - загубите на някои от най-обещаващите ни компании “, добави Хънт.

SVB, която беше 16-ата най-голяма банка в Съединени американски щати, изпадна в неплатежоспособност, откакто вложителите побързаха да изтеглят парите си тази седмица на фона на опасения за положението на й.  Сривът в петък стана за броени часове, след като SVB се отхвърли от плануваното нарастване на капитала, а ден по-рано акциите се сринаха с повече от 60%. 

Банката специализираше във финансиране на старъпи, обслужваше най-вече компании и чиновници от софтуерния бранш. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР