Фактури за близо 61 милиона лева, издадени от фалиралия завод

...
Фактури за близо 61 милиона лева, издадени от фалиралия завод
Коментари Харесай

Наддават тайно за дълговете към корабостроителния завод в Бургас, фактури за 61 млн.лева се продават за смешна сума

Фактури за близо 61 милиона лв., издадени от банкрутиралия цех „ Бургаски корабостроителници “ АД, се продават за 2 300 лв., оповестява Дарик Радио. На тезгяха са неосребрени вземания на тогавашния водач в тежката индустрия и трупани отговорности по контракти.

Информацията за продажбата им се появи в специфичен бюлетин на синдика на оповестеното в неплатежоспособност дружество- Елин Топалов. Документите са оповестени в формалната страница на правосъдното министерство. Търгът е плануван за 12 декември. Посочено е още, че документите за продаваните вземания се държат в Бургас, в база на ул. „ Комлушка равнина “ и са разполагаем на всеки заинтригуван след предварителна поръчка до синдика.

За книжата ще се наддава на търг, само че скрито. Процедурата по продажбата ще премине в цели пет стадия. Ще има и спомагателен – за пакет акции и дялове на сдружението за 4 милиона лв., като цената им е 3 лв..

Първи за продажба се пускат 22 фактури на стойност 21 000 лева Издадени са на разнообразни компании през 2013 година, а към днешна дата, излиза наяве от обявлението на синдика, са оценени на 550 лева

Търговските документи с разказани най-високи стойност са на „ Трансинпекс “ АД - тогавашният флагман във валутната търговия в страната, което е с непогасени заплащания от 5 762 лева В пакет в този момент се продават за 1 лев.

Държавното сдружение „ Трансимпекс” беше закупено през 2001 година от консорциум. Към момента се съставлява от Лазар Василев - някогашен изпълнителен шеф по финансовите въпроси в ПФК ЦСКА. Припомняме, че през 2011 година „ Трансинпекс “ запорира активите на БДЖ поради съществени задължения на железниците.

„ Не ме питайте такива неща и не квалифицирайте като занемареност. Вие твърдите, че има занемареност, аз не дръзвам да настоявам такова нещо. Всичко е написано в обявлението “, съобщи той. И осведоми, че фактурите са оценени от определен от кредиторите реализатор, без да заяви повече детайлности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР