Фактологическото състояние на обществения градски транспорт в Пловдив е, че

...
Фактологическото състояние на обществения градски транспорт в Пловдив е, че
Коментари Харесай

Поискаха намаляване на автобусните линии в Пловдив

" Фактологическото положение на публичния градски превоз в Пловдив е, че той е напълно частен, неточен, с неприятно обслужване, злоупотребяващ с обществени средства и обект на инспекция от прокуратурата. Темата е гореща за сегашния кмет (ГЕРБ), защото прокурорската инспекция, бе съпроводена и с арести на шефа и гл.счетоводител на Оперативна програма " ОКТ ".

Отговорът на кмета е основаване на ново Оперативна програма " Екобус ", с чиято функционалност и цели през днешния ден общинските съветници (поне тези, които проявихме интерес), бяха осведомени на извършената среща. Принципно основаването на сходно сдружение е стъпка в вярната посока, въпреки да стана ясно, че има голяма опозиция от частните превозвачи за основаването на сходно сдружение.

Тук изникват подозренията дали представянето и основаването на сходно сдружение, не е просто прекачване на горещия картоф за идващия мандат. Идеята на кметската администрация е сдружението да кандидатства по стратегии, които още не са отворени. Другата концепция е да се основат 2 нови автобусни линии, които да обират възпитаници и студенти.

Т.е. да не се засягат частните ползи. Поради тези аргументи, ясно заявих на извършената среща на кмета и зам-кмета, че е належащо понижаване на актуалните 29 автобусни линии в Пловдив. Поне 4-5 от тях са непотребни, заради повтаряне на маршрутите, които бяха създавани през годините в частен интерес.

Необходимо е новото общинско двужество, да има ясна цел и задача, да измести поетапно частните превозвачи, по реда на приключване на договорите им. В противоположен случай, оставаме заложници на бизнес и лобистки ползи. Ще поддържа основаването на сходно сдружение, защото без него нямаме инструмент за кандидатстване по европейски стратегии, само че ще упорствам в къси периоди, за ясни задължения за изцяло преобразяване на автобусния превоз в общински.

В противоположен случай, сходно сдружение би било единствено генератор на административни разноски, което да затвори устите на малцината критикуващи административната отпадналост и безучастие, с цел да обезпечат безметежно протичане на оставащите 2г. от мандата на Здравко Дицитров, по тематиката градски превоз. На картинката, влезлите и излезли в Пловдив коли, за месец октомври т.г. през всички входно-изходни артерии ", изясни общинският консултант.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР