ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Макрон не се нуждае от фитнес

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Френският президент и неговата министър председателка изтъняват всеки ден. Изтънява и поддръжката към тях. Това е забележимата разлика с българския парламент. От Асен Василев до Делян Пеевски тежестта на болшинството народни представители пораства назад съразмерно на националната поддръжка. Те са едни кореми, то са едни вратове, дори и на някои бузите ще се разпилян.

Само на 100 метра от Народното събрание има фитнес зала. Ако разкършат набъбналите си от седене тела, може и да схванат, че са платени да правят работа. Конституцията не разрешавала да запретнат ръкави!? Не тя горката пречела, а тълкуването й! Не можело да се трансформира избора на ръководител на Народното събрание, само че можело да се пояснява по различен метод. Трябвало вторият да бъде първи, а не противоположното. Предложили дори председателство " на въртележка " по съглашение.

Остава единствено и на " прескочи кобила " някой да предложи с цел да се стигне до върховете на резила.

Проблемът е, че " резилът " евентуално даже от върха, никой няма да види. Огледалото е счупено, без него споразумяването, компромисът и договарянето ще продължат тъй като " хората не желали избори ". Те желали " непоклатимост " и държавно управление. А бе, народе, кой ще ме убеди, че французите желаят " обществена правдивост ", а българите желали " непоклатимост "?

Знаете ли, че от един месец французите са по улиците, че стачкуват, че вървят пешком и стискат зъби пред неволите, а вие зяпате подигравките на депутатите по телевизионните екрани от заран до вечер. Така ли търпеливо ще гледате циркаджилъка, в случай че медийното огледало си вършеше работата и ви информираше, че България държи палмата на обществената неправда? Че разликата сред ниските и високите приходи е най-голяма в Европа? Ще повярвате ли на " левите ", които се " гушкат " с десните, от ваше име, с цел да останат на власт?

Във Франция властта е на косъм, само че никой не пояснява конституцията, а я ползва. За да излезе от блокираната обстановка, министър председателката Елизабет Борн извади " парламентарния револвер " - продукт 49, алинея 3-та, който разрешава да се одобри бюджета 2023г. без гласоподаване в Народното събрание. Това е опит да се мине силово, тъй като липсва безусловно болшинство. Рискът е огромен и съперниците на ръководещата партия единствено това чакаха. Те незабавно предложиха избор на съмнение. Ако гласуването на " съмнение " събере повече от 290 " за ", държавното управление пада и за Еманюел Макрон настъпват тежки времена. Това е политиката. Истинската безжалостната политика, в която справедливостта е по-важна от " стабилността "!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР