ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Военният флот на САЩ има по-опасен враг от Китай и Русия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Пентагонът назовава Китай свое главно предизвикателство, а Русия - голяма опасност за международния ред. Военноморските му сили (ВМС) обаче се сблъскват може би с още по-мощен и подъл зложелател, настоящ против флота от вътрешната страна. Това е ръждата, означи на 21 август в. " Вашингтон таймс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Военноморски сили на Съединени американски щати водят неспирна борба с отвратителните червенокафяви петна по корабите там, където разрушително се срещат стомана, О2 и морска вода. Флотът харчи за битка с корозията милиони човекочасове и милиарди долари, само че има опасения, че ръждата побеждава в тази война. Главният адмирал от Военноморски сили призна какъв брой е значима битката с ръждата - и от военно, и от естетическо становище.

" Външният тип е от голяма важност. Трябва да изглеждаме ужасно - зяави през април адмирал Майк Гилдей, началник-щабът на силите, във вашингтонския Център за стратегически и интернационалните проучвания. - Ние сме най-хубавите Военноморски сили в света (и) би трябвало да изглеждаме тъкмо такива. " Разяден от наслойка унищожител или продоволствен транспортен съд - това е отблъскваща панорама, само че казусът не е единствено козметичен. Ако не се почисти ръждата, тя може съществено да повреди корпуса на кораба, разяснява " Вашингтон таймс ".

През декември 2021 година специалисти показаха за какво един от трите американски разрушителя клас DDG-1000 - " Зъмуолт ", се е покрил с наслойка. На фотография проличава, че някои от радиопоглъщащите плочки по бордовете са мощно обезцветени, а по корпуса има линии от наслойка, подсети на 22 т. м. съветският в. " Известия " обява в американското издание " Драйв ". Говорител на американските Военноморски сили описа, че ръждата е породена от " суровите условия " по време на тестванията на кораба. Водени от блян " Зъмуолт " да стане крайцерът на ХХІ век, който да им подсигурява военноморско владичество в океана, Съединени американски щати отпуснаха за програмата 9 милиарда $, а цената особено на този транспортен съд при въвеждането му в употреба през 2016 година възлизаше на 4,4 милиарда, добавя " Известия ".

Военноморски сили на Съединени американски щати разполагат сега с 11 самолетоносача - 10 от клас " Нимиц " и най-новия " Джералд Форд ". При това 5 от първата десетка са в непрестанен ремонт, показва съветският боен специалист Сергей Белоусов, представен на 23 август от в. " Газета ". " Джералд Форд ", чиято стойност е 13 милиарда $, влезе в състава на флота през 2017 година, само че тестванията му още не са завършили, а не работят и механизмите, доставящи муниции на палубата. До 2024 година се планува да бъдат издигнати още два самолетоносача от същия клас, само че до тогава " Джералд Форд " към този момент ще се покрие с наслойка, счита наблюдаващият. Ръждясват всички кораби, без значение от коя страна са. Ръждата не въздейства на боеспособността или забележимостта на плавателните съдове, само че след време унищожава структурата им. Необходими са непрекъснати грижи и поддържане на ред, разяснява за същия вестник адмирал Владимир Комоедов, някогашен командващ съветския Черноморски флот.

Разходите за битка с корозията в руските и съветските Военноморски сили в никакъв случай не са били " сериозни ". Не бива за това да се харчат големи пари, само че не би трябвало и да се не помни за този проблем, споделя той. Според военния Съюз на съветските социалистически републики и Русе постоянно са се придържали тук към " златната среда " за разлика от американците, които " се мятат от една прекаленост към друга ". " Отначало те, условно казано, шлифоваха всяка драскотина. А в този момент, противоположното, си мислят, че просто не си коства да се занимават с тематиката ", твърди съветският адмирал. Ръждата по корабите е обезпокоителен признак за всеки флот. Тя демонстрира било липса на съответно финансиране, било липса на дисциплинираност и цялостна инертност, което води до загуба на бойна подготвеност, споделя пред " Газета " о. з. капитан първи сан Василий Дандикин. Той напомня в тази връзка съкращенията от началото на 90-те, когато съветските Военноморски сили били " рязани онлайн " и корабите " ръждясвали без придвижване " в базите. " За благополучие обстановката се промени ", което личи " освен на военноморските паради, само че и при далечни походи " на съветски военни кораби в Атлантика и Тихия океан, прибавя експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР