ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Как „Има такъв народ“ ни докара до „Няма такава държава“…

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Политическите упоритости на Слави Трифонов се развиваха през последните години с непримиримост и резистентност. След като провежда референдум на 16 ноември 2016 година, а резултатът от него не бе признат от политиците на власт тогава – ГЕРБ, Реформаторски блок и АБВ, водещият реши да прави партия, с цел да прокарва концепциите си.

Така Слави Трифонов потегли по трънливия път на политиката. При регистрацията си тогава той заложи на името „ Няма такава страна “, а пусна и ария.

21 януари 2020 година

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери решението на Софийски градски съд (СГС), с което беше отхвърлена молбата за регистриране на партия " Няма такава страна " на Слави Трифонов в обществения указател на политическите партии. Решението е дефинитивно.

Причината за отхвърли на съда да записва политическата групировка е нарушение на възбраната по член 5, алинея 1, прочие 1 от Закона за политическите партии ( " политическите партии не могат да употребяват в своите знаци герба или знамето на Република България " ). Прието е, че признакът на партията по метода на словесното му изложение в Устава ѝ – " отворена човешка длан в наследник цвят, в която са интегрирани цветовете бяло, зелено, алено ", в допълнение обяснен с негово графично изображение, не опровергава подбуденото от типа му подозрение, че е употребявано националното знаме, оповестиха от пресцентъра на Върховен касационен съд.

" С тази процедура, абсолютно споделяща се от сегашния правосъден състав, Софийски градски съд се е съобразил, като е приел, че за нарушение на възбраната е задоволително внушението на потребления знак да е мощно, а не признакът да е изцяло еднакъв със знамето ", стимулират се магистратите.
Слави Трифонов отговори с пост във „ Facebook “, в който разгласи, че ще записва партия с ново име - „ ИТН “, и ново лого.

„ Днес (б.р. - 21 януари 2020 година) Върховният касационен съд отхвърли регистрацията на партия „ Няма такава страна “, тъй като употребила цветовете на българското знаме.
Ами, добре. Това ли измислихте? Е, доста сте умни, няма що! Така ли мислите, че ще ни спрете? С боички и с наименования?
Важно е наличието, а не опаковката.
Затова, ние, същите хора, със същите хрумвания, със същото наличие и със същите планове, ще записваме нова партия. С ново име и други цветове!
Влизам в регистрация на партия, която ще се назовава „ ИТН “ и в логото си ще има напълно други цветове. Чакам ви да видя какво ще измислите в този момент!
Слави Трифонов – свободен жител със свободен дух “, написа тогава Слави Трифонов.



На 16 февруари 2020 се роди „ ИТН “. На 11 юли 2021 година завоюва парламентарните избори в Република България, откакто на 4 април същата година става втора политическа мощ в страната. Опитът да се направи кабинет бе несполучлив.

На изборите на 14 ноември 2021 година „ ИТН “ е пета политическа мощ с 25 депутатски места и става част от ръководещата коалиция с „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия.

8 юни 2022 година
Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че приключва присъединяване на министрите от партията си в ръководещата коалиция и по този начин поставя нейния край. Той направи това в изказване в персоналната си фейсбук страница.
„ От през днешния ден издърпвам министрите на " ИТН " и поставям завършек на тази коалиция и на тази мъка. Причините, заради които тази коалиция не работи и заради които ние нямаме място в нея са две – Македония и обстоятелството, че в страната към този момент няма пари “, разгласи Трифонов.
Според него финансовият министър Асен Василев и министър-председателят Кирил Петков не се оправят, заради което обединението не работи.
После Трифонов сподели, че депутатите на Има Такъв Народ няма да поддържат напълно новия бюджет, а единствено частта със обществените ограничения и пенсиите.
„ Но няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води страната към съсипия “, сподели водачът.

13 юни 2022 година
Разцеплението на парламентарната група на „ ИТН “ към този момент е реалност. Петима депутати - Георги Георгиев, Иво Атанасов, Светлин Стоянов, Николай Радулов и Деян Петков, оповестиха на специфичен брифинг, че напущат групата на Има Такъв Народ в Народното събрание. Заедно с тях е и спортният министър от партията Радостин Василев.

Кои напущат

Иво Атанасов е народен представител от Видин. Той беше препоръчан за министър на правораздаването във втория несполучлив проектокабинет на Има Такъв Народ в предходното Народно заседание. В същия проектокабинет, единствено че като министър на районното развиване, беше препоръчан и Георги Георгиев. Освен народен представител той е и районен водач на Има Такъв Народ за Враца. Светлин Стоянов е някогашен чиновник на НСО и влезе в партията на Трифонов след присъединяване му в проведения от шоуто му кастинг за политици. Деян Петков е народен представител от Плевен. Водач на листата там на последните парламентарни избори беше спортният министър Радостин Василев. Николай Радулов е някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи по време на държавното управление на Иван Костов и специалист по национална сигурност.

Важно е наличието, а не опаковката… Това написа преди 2 години Слави Трифонов. Кое наличие? И коя опаковка? Това са настоящите въпроси през днешния ден.

Или просто станахме очевидци на това по какъв начин с дейностите си „ ИТН “ ни докара до „ Няма такава страна “, само че в дословния смисъл. За да си приказваме отново за мутри, бухалки, брокери и така нататък
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР