ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Поздравително слово на руския посланик Елеонора Митрофанова по случай Деня на Русия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Уважаеми сънародници,

Скъпи другари на Русия в България,

В интервала на комплицираната интернационална конюнктура, на опитите да „ се анулира “ и да се заличи всичко, което е обвързвано с Русия, днешният празник закупи особено значение за нас. Този ден се отзовава в душата на всеки, който свързва своето минало, сегашно и бъдеще с Русия, радеят и се тревожат за Отечеството. Като сме част от голямата страна с велика история и грамаден принос към международната просвета и просвета, ние сме подготвени да споделим с Родината освен гордостта от достижения и победи, само че дружно с нея с чест да преодолеем тестванията.

Опитите да се нанесат вреди на Русия с ограничавания и наказания освен не реализират желаните цели, само че и сензитивно удрят техните основатели. Сегашното положение на нещата в действителност е станало тласък за руснаците да приложат цялата си сила и усърдие, да употребяват креативния и интелектуалния капацитет за богатството на развиване и преуспяване на родната земя. Убедена съм, че Русия и другите центрове на многополюсния свят, които отхвърлят да следват натрапвания извън „ ред въз основа на разпоредбите “ ще заемат почтено място в изменящата се система на интернационалните координати. Ще продължат да развиват взаимноизгодното съдействие със всички страни, отворени за равнопоставения разговор.

Уважаеми дами и господа!

Всеки от нас осъзнава, че основното благосъстояние на Русия са нейните хора. Това са освен тези, които живеят в Русия, само че и представители на непознати страни, които с топлота и любов се отнасят към нашата страна. Затова днешния празник можем по право да го считаме за общ. Благодаря ви за приноса и напъните по подсилване на руско-българското съдействие. И въпреки в този момент двустранният разговор не е на равнището, което дава отговор на своя капацитет, имам вяра, че и тази страница в миналото ще е в предишното. Както знаем от 143 години на дипломатическите връзки сред Русия и България, след комплицирания интервал постоянно следва нов напредък.

Скъпи сънародници!

В Деня на Русия ние си спомняме за многовековния път на съветската страна и отдаваме респект на изтъкнатите представители на нашата страна. Бих желала да благодаря на вас за дейната работа по подсилване на другарството и взаимно схващане сред народите на Русия и България. От все сърце ви поисквам здраве и благоденствие, триумфи в професионалната и социална активност.

Честит празник, скъпи другари! Честит Ден на Русия!

Елеонора Митрофанова, дипломат на Руската Федерация в България

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР