ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Смях и сълзи

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
За да се съгласи Владимир Путин Ердоган да му оказва помощ за помирение с Украйна, значи, че задачата на експанзията към този момент е друга. Каква беше тя в началото и каква е понастоящем, още не се знае. Явно тази неизясненост не е печеливша за Кремъл. Черните забрадки станаха толкоз доста, че когато орънят спре, надали някой ще чества. Близко до фронта няма европеец, който да не е угрижен за бъдещето си. В арабския свят, под въздействие на стрелбата на Изток от Черно море, довчерашни врагове си подадоха ръка. Южноамериканците по традиция не поддържат НАТО и остават на страната на Русия. Китай също пази тила на Путин, като блокира Съвета за сигурност. Отвсякъде прозира предпочитание за прекъсване на братоубийствената война, която може да се трансформира като нищо в един безконечен „ зъб за зъб и око за око “.

Точно този миг избра Джо Байдън да посети бежански лагер в Полша, водеща страна в омразата към Русия. Едва ли президентът на Съединени американски щати е избрал самичък този 25 март и тъкмо това място, само че думите, които произнесе, си бяха единствено негови. Слонът е знак на Републиканската партия в Съединени американски щати, а магарето на демократите. Когато Байдън дефинира Путин за „ касапин “, който би трябвало да напусне властта, резултатът от изявлението му прозвуча като танц на слон и магаре в стъкларски магазин. Малкото коси, останали на главата на Олаф Шолц, щръкнаха като сталактити, а Еманюел Макрон незабавно се десолидаризира с Байдън. Той остро разкритикува американският президент, като дефинира изявлението му за неприемливо за държавен глава. Дори Антъни Блинкен се намеси още същия ден, с цел да изглади обидното изявление на президента. Никой не е не запомнил още, че Садам Хюсеин също бе разгласен за „ касапин “ от страна на американците, преди техните военни елементи да нахлуят в Ирак.

Когато споделих с един другар от Ню Йорк изненадата си от неналичието на дипломатическо възприятие в държанието на президента на най-мощната страна в Света, той ми отговори с откровен комизъм. „ Вие в Европа не знаете, че тук му викаме „ Джо-Гафа “! След всяко негово изявление, представителят на Белия дом или шефа на Държавния департамент са принудени да изясняват, че това, което Байдън е споделил, не е тъкмо това, което публиката е схванала. Джо Байдън е нашият „ Ламборгини “ на гафовете – сподели моят другар. Веднъж да вземем за пример президентът декларирал, че ще посети американските бойци в Украйна, като в същото изявление предизвестил, че нито един американски боец няма да стъпи там!

На 1 март т.г. 46-ият президент на Съединени американски щати в публична тирада пред нацията, напомняйки нахлуването на Русия в Украйна, поздрави борбения дух на „ иранците “, вместо на украинците! На протест през 2019 година Джо произнася тирада в поддръжка на детската равнопоставенос или на равния старт, като споделя „ и бедните деца са толкоз интелигентни, колкото са и белите “...По случай връчване на национални награди, той се обръща към един от наградените – сенатора от Мисури - Чък Грахам. „ Я се изправи да те видят всички присъстващи! “ Сенаторът обаче е неподвижен от 16-годишна възраст и е в инвалидна количка.

Разбрал, че е позволил гаф, Байдън, с цел да избави ситуацията, се провиква – Я станете всички!

По време на последното си посещение в Чикаго, президентът на Съединените щати в благодарствено слово се обръща към домакините, в частност към кмета на града, като го назовава „ господин кмете “. Всъщност кмета е госпожа на име Лори Лигфууд.

Всички тези гафове са коментирани обстойно и нашироко в американските медии. Някои са снизходителни, други тревожни. Има и такива, съгласно които „ този човек не е с всичкия си! “ Защитниците на Байдън контраатакуват с обяснението, че у президента синхронизацията сред устата и мозъка е леко нарушена, само че съгласно тях, той е с всичкия си!

Руснаци и украинци не разполагат с задоволително време, с цел да поясняват ексцентричните изяви на Джо Байдън. Явно двете страни избират да договарят без американско присъединяване. Говори се, че при положение на триумф Зеленски ще бъде препоръчан за Нобелова премия. Някои мислят, че Лавров също има късмет. Авторът на тази публикация счита, че нито единият, нито другият ще бъдат поканени в Стокхолм, за сметка на третия – турският президент Реджеп Таип Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР