ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Недялко Недялков: Радев иска да си изяде децата

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Между президента и премиера има сериозна и действителна борба, към този момент се водят окопни дейности, само че скоро ще се стигне до стрелба. Какъв би бил залогът на тази борба? Някои споделят енергиен - борбата за " Булгаргаз ", това че министър председателят си разреши да посегне на назначени от президента хора. Конфликт има и той постоянно е или с аромат на газ, или с аромат на пари. Става дума за преодоляване на обществен запас. Политическа партия пробва да се еманципира от президента и пробва да овладява всички лостове на властта. Тече вторично изчегъртване. След като изчегъртаха ГЕРБ, в този момент Политическа партия изчегъртва хората на Румен Радев във властта. Радев се усеща зарязан и като Кронос желае да изяде своите деца, с цел да оцелее ".

Това сподели пред БНР Недялко Недялков, притежател на организация ПИК и вестник " Ретро ". И акцентира, че престижът на президента е мощен и вълшебен, а " силата на водача е по-силна от силата на институциите ". " Намирисва ми на тирания и милиционерски ботуши - притеснително звучи дали в своята истерична цел да опази властта и да кешира късото си наличие във властта Кирил Петков няма да стигне до произволи и репресии... В момента се случва цветанцветановщина и се повтарят практики от първия кабинет на Бойко Борисов. Един закононарушител е министър председател на България и разпорежда арести ".

В предаването " Политически НЕкоректно " той добави: " Подкрепях ръководството, политиката и рационалната съгласуваност на дейности в последното държавно управление на Бойко Бориков, когато беше в коалиция с Патриотичния блок, когато беше спрян бежанският поток, когато беше комплициран кол в колелото на Истанбулската спогодба, когато България закупи престиж в интернационален проект... Много бяхме безпощадни с Мата Хари, с чекмеджето на Бойко Борисов, само че към новата Мата Хари на Кирил Петков, която разполага с държавните чекмеджета, към кумците на Кирил Петков - семейство, което разполага с 9 милиарда лв. държавен запас, към неговия спонсор, който стана министър на превоза, към персоналния му юрист, който стана ръководител на Народното събрание, към всичко това сме доста толерантни. Не знам чие чекмедже е цялостно, само че знам, че моят ледник се изпразва. Какво като изпразнихме чекмеджето на Борисов, откакто изпразнихме нашите хладилници... Сметката ми за ток нямаше да бъде 1200 лв., в случай че министър председател беше Бойко Борисов. Убеден съм, че Бойко Борисов на магия и с всевъзможни начини нямаше да допусне този ценови разгул. Той беше популист като тези, които ръководят сега, само че беше кадърен популист, работеше, получаваха му се нещата... Искам ръководство, което се грижи за моя джоб, а не за това кой ще е основен прокурор ".

Той уточни, че не е почитател на лицето Иван Гешев, а на правилото на разделяне на управляващите: " Цялата правосъдна промяна, в този момент и Конституцията, която желаят да пипат, се прави с една цел - да сменим Иван Гешев и да сложим примерно Радан Кънев или някой различен, комфортен на кръга " Капитал ". Това ли е смисълът - да сменим Делян Пеевски с Иво Прокопиев. За това ли беше смяната... В България няма правораздаване, до момента в който Кирил Петков е министър председател на България ". По думите на издателя няма жълта страна на живота, а жълта политика на хора със зависимости. " Ние сме се позиционирали като остро опозиционна медия. Правим го, тъй като положителната публицистика би трябвало да бъде не прост, а изострен коректив. Не спестяваме нищо на никого ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР