ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Може би Цацаров най-после е разбрал защо толкова настоявах за това мое законодателно предложение от 2014 г.

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Петър Славов, юрист и депутат в 43-тото Народно заседание:

" Когато в края на 2014 година в 43-тия парламент, по концепция на Методи Андреев, написах законопроекта за промени в Закона за отбрана на класифицираната информация за така наречен мека лустрация, включих в законопроекта допуск класифицирана информация и още един детайл, а точно - опция да се апелират по правосъден ред отводите на Държавната комисия по сигурността на информацията за предоставяне на допуск/отнемането на подобен до класифицирана информация.

Отне ни повече от година да осъществяваме тези законодателни промени, станали факт през 2016 година, а по-късно и мотив за редица спомагателни инспекции на ДАНС и така наречен " Комисия по досиетата " на лица, кандидатстващи за допуск (или заварени с към този момент даден допуск) и открита принадлежност към някогашните комунистически секрети служби Държавна сигурност.

По-интересното в тази ситуация е, че през тази година и нещо на непрестанни старания да осъществяваме законопроекта, поддръжка от българската прокуратура - наричaна от доста хора и цацаратура тогава, не получихме, дори имам спомен, че бяха дали мнение срещу оферти правосъден надзор над отказите/отнемането на допуск.

Сега разбирам, че Сотир Цацаров е декларирал, че ще апелира отнетия му допуск класифицирана информация, в това число и пред съда?! Може би също най-сетне е схванал и за какво толкоз настоявах за това мое законодателно предложение от 2014г., а и че съм бил прав в тази ситуация ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР