ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Методи Андреев за ФАКТИ: Демократична България и Продължаваме промяната заедно са най-опасното оръжие срещу мафията

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
“Решението на Конституционния съд за поданството на Кирил Петков е срамно решение. Конституционният съд е висша инстанция, там са върховите адвокати на страната. Те би трябвало да отчетат духа на Конституцията. Духът на Конституцията никога не споделя, че решенията в страната ни зависят от решенията на непознати страни.

Това, което сподели господин Петков за загуба на суверенитет е реалност. Хора от мафиотските среди настояват, че законът “Магнитски” не бил български, по тази причина можело да не важи на територията на България и не бивало на има последствия, за сметка на това обаче решенията на непознати страна могат да ръководят политическите процеси в България”.

Това сподели в изявление за ФАКТИ доцент доктор Мeтoди Aндрeeв, учител в Унивeрcитeтa пo aрхитeктурa, cтрoитeлcтвo и гeoдeзия, някогашен нaрoдeн прeдcтaвитeл и прeдceдaтeл нa Кoмиcиятa пo дocиeтaтa.

“В Конституционния съд една част от хората са някогашни комунисти. Председателят на Конституционния съд - така наречен “братиньо” Борис Велчев, е внук и носи името на члена на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия - Борис Велчев. Това са приятелите на Бойко Борисов - деца и внуци на хора, членове на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия. В Конституционния съд и има откровени калинки, които изрично, в случай че разчитат единствено на обучение, не биха могли да заемат позицията на парламентарен арбитър. Успели са обаче да се промъкнат там заради политическата обстановка. В Конституционния съд има някогашни партийни секретари на Българска комунистическа партия, които се кичат с купите на върхови съдии. Това решение е позор за България!”, сподели още Методи Андреев.

“Надявам се, че българите ще схванат, че Конституционният съд извърши една политическа поръчка на мафията. Канадският жител Кирил Петков като министър свърши доста повече работа, в сравнение с всичките български жители, които бяха министри на ГЕРБ. Видяхме какво направиха министрите на ГЕРБ - “ин хаус” процедури, публични поръчки без съблюдаване на закона, една корупционна вакханалия. Аз разбирам, че Конституционният съд взе това решение, с цел да заслужи коматчето самун, което им подмята българската мафия. Вярвам обаче, че все пак “Продължаваме промяната” ще успее. И преди обаче съм казвал, споделям го още веднъж - аз гласоподавам за “Демократична България”, уточни също доцент Андреев.

“На тези избори би трябвало да се гласоподава мъдро. Трябва да има съсредоточено гласоподаване за фактически отменяне на мафията. Няма смисъл да разпиляваме гласове. Нека “Продължаваме промяната” да задейства негласуващите хора, да задейства младежите. Самите Политическа партия са млади, съумели хора. Те разчитат на онази част от българското население, която не е била изкушена от политиката, само че желае България да е естествена европейска страна, да има честно ръководство. Много пъти аз съм казвал за себе си, че моят стеснен политически хабитат е “Демократична България”. Тези, които поддържат “Демократична България” да не се отхвърлят по този начин бързо от своята подкрепа”, изясни той.

“Умното гласоподаване е не просто да се литкаме прочувствено. Въпреки тежката обстановка, макар следващата Covid вълна, макар цените на тока, цените на газа, хората би трябвало да гласоподават рационално, а не прочувствено. Емоционалното гласоподаване ще даде мощ на тези, които 12 години управляваха страната, на мутрите, на мафията, на задкулисието. Умното гласоподаване значи да подкрепиш онази политическа мощ, която бива най-вече плюта, осмивана и обиждана от свинските медии. Това значи, че хората, които са най-вече плюти, осмивани и обиждани в тези свински медии, са най-големите съперници на свинската страна - на тази страна, която имахме 12 години”, добави Методи Андреев.

“Аз считам, че в България след изборите на 14 ноември ще имаме ръководещо болшинство от партиите на смяната. Ядрото, което ще провежда това бъдещо ръководство, изрично ще бъде от “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и всички други, които, несъмнено, желаят същинска промяна”, счита още той.

В края на диалога доцент Методи Андреев разяснява броженията, които наблюдавахме вътре в “Демократична България” - първо, разказите на Методи Лалов за метода на класификация на листите, по-късно острата реакция на структури на " Демократи за мощна България " поради решението на ген. Атанасов, който е ръководител на ДСБ, заместник-председателят на " Демократи за мощна България” Цецка Бачкова да остане отвън кандидат-депутатските листи.

“И аз не съм благополучен от тези брожения, само че в последна сметка би трябвало да гласуваме мъдро, не прочувствено. Аз съм безусловно уверен, че Методи Лалов е бил безусловно прав, когато е разказвал за листите. Ако ние сме " Демократична България ", не можем да вършим листите в последния час на последния ден, не можем да разчитаме на волята на съответния водач - кой ще бъде в тях и кой не. Това е технология на ГЕРБ. Там висшата мутра споделя кой ще бъде народен представител и кой не. Щом сме " Демократична България ", би трябвало да имаме ясни, транспарантни, демократични процедури за лъчение на хора в листите, тъй че даже и да не влезеш в листата, да си уверен, че е взето едно демократично решение, че никой не те е излъгал, не те е задраскал в последния миг поради някой различен. Това е остаряла болежка на демократичните партии.

Категорично не одобрявам обстоятелството, че заместник-председателят на ДСБ Цецка Бачкова я няма в листите. Това не е обикновено. Колкото и огромен да е персоналният спор, в случай че подобен е имало сред водача на ДСБ Атанасов и Цецка Бачкова, би трябвало поради нейната позиция тя наложително да бъде на избираемо или водещо място в листите. Това е самопризнание за политическата подчиненост в съответната политическа мощ. Тези флуктуации ги има във всички български партии”, разяснява той.

“След като претендираме, че сме " Демократична България ", би трябвало да се замислим малко какво да подобрим.Тези събития обаче не би трябвало да въздействат върху гласуването за тази политическа мощ. Пак споделям - гласувайте рационално, а не прочувствено. И аз не одобрявам всички хора с листите на “Демократична България”. На този стадий обаче не ме интересуват толкоз доста личностите. Интересува ме програмата. Смея да настоявам, че програмата на “Демократична България” е една от най-хубавите и най-ясните. Разбира се, тя се покрива с програмата, която декларират Кирил Петков и Асен Василев. Затова считам, че бъдещото бинарно ръководство сред “Демократична България” и “Продължаваме промяната” е най-сигурното бинарно оръжие против мафията в България.

Бинарно оръжие е оръжие, което се състои от две елементи, всяка от които независимо е безусловно безвредна. Двете елементи дружно обаче към този момент стават рискови. Бинарното политическо оръжие - обединението сред “Демократична България” и “Продължаваме промяната”, е най-опасното оръжие против мафията, против корупцията, против лъжата, против кражбата, против мутрите в България. Това е реалност. Аз считам, че българските жители ще го схванат и ще го оценят”, приключи Методи Андреев.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР