ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Електроинженерът от Вупертал ще плаща за безработните в България: Дебатът в Германия продължава

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Господин Шолц и Германската социалдемократическа партия даже желаят да основат обществен съюз! Това значи, че работещите в Германия на процедура ще би трябвало да заплащат обществените помощи в други страни посредством налозите и обществените си вноски. "

Тези думи на генералния секретар на Християндемократическия съюз Паул Цимяк не престават да са мотив за спор в немското общество 10 дни преди парламентарните избори. Най-сериозно отвращение обаче буди продължението им: " Електроинженерът от Вупертал и здравната сестра от Кемниц ще заплащат за безработните в Румъния, в България или в друга европейска страна. Това е визията на ГСДП за бъдещето на Европа. "

Социалдемократите: Това е поддържане на антиевропейските предубеждения

Обвиненията на Цимяк, че ГСДП цели основаването на обществен съюз, който ще ощетява германците, бяха съществена тематика и по време на дебата сред него и генералния секретар на социалдемократите Ларс Клингбайл. Сблъсъкът сред двамата беше излъчен по публичната ZDF. Цимяк съобщи, че европейска обществена система при тяхно ръководство няма да има, тъй като " ние пазим парите на немските данъкоплатци и жители ". Отговорът на Клингбайл не закъсня. " Това е поддържане на антиевропейските предубеждения. Съвсем ясно е, че се прави предизборна акция против Европа. И го намирам за извънредно неприлично. "

Клинбайл припоми, че при ръководството на Ангела Меркел от ХДС и Олаф Шолц, който е вицепремиер и финансов министър в същия кабинет, е признат Фонд за възобновяване на Европа от пандемията в размер на 750 милиарда евро. " И някой като Пол Цимяк слага под въпрос личната история, личните триумфи на това законодателство ", съобщи генералният секретар на социалдемократите. " Именно по тази причина изпитвам надълбоко страдание, когато някой стартира да се възползва от антиевропейските предубеждения. "

Цимяк: Просто предизвестявам

Цимяк се отбрани: " Не нахъсвам, просто предизвестявам, че може да има обществен съюз ". Той дефинира упоменатия от Клинбайл Фонд за възобновяване като " индивидуален акт на европейска взаимност ". Но съгласно него това няма по какъв начин да е продължително решение. " Защото обичам Европа, желая тя да остане цяла ", съобщи Цимяк. “Финансирането на обществените разноски в други страни ще отслаби Европа. Това е неверният път ", счита той.

Клингбайл дефинира усещането, което остава от думите на Цимяк по какъв начин Германия ще заплаща за останалата част от Европейския съюз, като " нелепости ". " Ние имаме вяра, че би трябвало да има благоприятни условия за поддържане на обща капиталова политика в Европа. Заедно (с Европейския съюз) взехме решение в Парламента, че Европа би трябвало да може сама да събира налози ", добави той. Според последните социологически изследвания, в навечерието на парламентарните избори в Германия, социалдемократите от ГСДП решително водят пред християндемократите от ХДС/ХСС. Олаф Шолц, който е номинацията за канцлер на ГСДП, има максимален късмет да наследи поста на Ангела Меркел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР