ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Методи Лалов: Демократична България трябва да гласува против предложеното от Има такъв народ правителство

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар във Facebook на общинския консултант в Столичния общински съвет от " Демократична България " - Методи Лалов:

" Демократична България " би трябвало да гласоподава " срещу " препоръчаното от " ИТН " държавно управление.

" Демократична България " има ясно декларирани полезности, стратегия, цели и цели, поради които над 350 хиляди български жители гласоподаваха за нея на последните избори. Всяко отклоняване от тях ще бъде корист с дадения мандат. Затова се надявам такова да бъде и решението на Националния съвет на " Да, България " и на останалите партии в обединението.

Предлагам " Демократична България " отсега нататък да организира политическите диалози с останалите политически субекти единствено обществено. Така гласоподавателите ще виждат ясно и директно по какъв начин се държат техните представители. Някои ще кажат, че в политиката не се прави по този начин и че избрани диалози би трябвало да се организират при закрити порти. Политическите представители обаче не могат да имат секрети от своите гласоподаватели, а и досегашната процедура не ни докара до нещо положително. Пък и нали декларирахме, че публичността и отчетността са наши основополагащи правила.

Предлагам " Демократична България " да разгласи неотложно състава на Министерския съвет, който би предложила, в случай че получи мандат (в настоящия или предстоящ парламент). Така обществото ще има задоволително време да се запознае и изследва претендентите. Така ще покажем, че вършим освен поръчки, а действително сме подготвени да управляваме, защото имаме честни, знаещи и можещи хора, които да извършат дълго чаканите промени. Ще покажем, че не сме като партиите на статуквото и Има Такъв Народ, които практикуват " процесуалната изненада " като жанр на политическо държание.

Не се плашете от избори. На всеки последващи избори жителите ще могат освен да препотвърждават премахването на ГЕРБ от властта, само че и да се опълчват на опитите за замяна, каквито през днешния ден виждаме от страна на Има Такъв Народ.

Хайде, не се опасявайте да бъдете свободни!

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР