ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Люба Кулезич пред ФАКТИ: Сумите за подслушване са зашеметяващи, а се използват за репресивен онанизъм

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ Не ми е за първи път да ме подслушват. Бях подслушвана от ДАНС по същия метод по делото „ Галерия “ в края на Тройната коалиция. Стана скандал, доста публицисти бяхме подслушвани, един куп народ, а по въпроса за превишаване на правата се произнесе парламентарна комисия. Сега всичко това се повтаря, единствено че в още по-уродлив тип, тъй като, доколкото виждам, настояването за подслушването на Георги Георгиев от БОЕЦ не е за нещо друго, а тъй като взе участие в протестни дейности “.

Това сподели пред ФАКТИ журналистът Люба Кулезич, която стана ясно, че е била подслушвана от службите за сигурност по време на работни диалози. Документи с доказателства за това подслушване демонстрираха както Георги Георгиев от гражданско съдружие БОЕЦ, по този начин и самата Кулезич в предаването си „ Честно казано с Люба Кулезич “.

Припомняме, че през вчерашния ден от БОЕЦ разгласиха данни за подслушване на телефонни диалози сред Георги Георгиев и публицисти. Сред въпросните публицисти са както Люба Кулезич, по този начин и журналистът от ФАКТИ Петър Здравков. В документите попада още написан диалог сред Георгиев и Кулезич.

„ Това е толкоз неуместно, че граничи с най-жалкия кино парадокс – „ Борат 3-4-5 “, сподели във връзка този написан диалог Люба Кулезич. „ Този диалог е воден по отношение на присъединяване на Георги Георгиев от БОЕЦ в мое предаване, тъй като неговата организация – гражданското съдружие, следиха и отразяваха в репортажи методите, по които се строи съветската тръба, наречена Балкански поток. Те първи откриха, че подизпълнителите са съветски, че там работят съветски, беларуски служащи. Първи те споделиха, че български служащи там няма, че тръбите се поставят извънредно преждевременно, тъй като Борисов беше заречен бързо да съобщи тръбата, че се поставят без нужните софтуерни гаранции. Всичко това беше показано два пъти в моето предаване “, добави тя.

„ Тези служби, получават милиони за подслушване, а по-късно това, което подслушват, излиза в ефир. Подслушвали са сътрудници от задгранични организации, вие от ФАКТИ сте подслушвани, сътрудник от нюзрума на Евроком... Бюджетът на ДАТО за 2021 година е над 70 милиона лв.. Милиони за нищо – единствено с цел да слухтиш и да караш хората да се озъртат, да се ослушват. Това са цялостни дивотии “, сподели още Люба Кулезич.

„ Сумите са зашеметяващи, а се употребяват за дебелашки, кухи, идиотски действия, които са предопределени само за някаква политическа мастурбация, за нищо друго. Репресивен онанизъм! “, разяснява тя.

„ Забележете обаче какъв брой доста публицисти са подслушвани, даже в този къс интервал от време, който попада в документите. Аз получих тези документи 40 минути преди предаването си на 13 юни тъкмо когато в студиото влизаше основният секретар на президента Димитър Стоянов. Побързах да ги покажа в ефир не за друго, а тъй като тази опорка, че тематиката с подслушването била партенка, че нямало никакви доказателства, е толкоз ужасяващо отказване на очевидното, че просто няма накъде повече “, сподели още Люба Кулезич.

„ Забележете също, че множеството хора към този момент приказваме по Telegram, Signal, Viber – по криптираните стратегии, с цел да не бъдем слушани по този начин дебелашки. Значи тези милиони отиват за този, който духа. А тези пари са, с цел да се предотвратяват престъпни закононарушения “, добави тя.

На въпроса дали се е случвало телефонните ѝ диалози да прекъсват в интервалите, в които е била подслушвана, Кулезич отговори с съответен образец: „ Още през лятото, когато говорихме с Георги Георгиев от БОЕЦ, приключихме диалога и по-късно той се обади и сподели: „ Люба, преди малко чух записан наш диалог по телефона “. Ние се смеем и тогава се смяхме, само че този смях ужасно ми припомня за всичките идиотщини, които са ни се случвали през тези 30 години – от деца, младежи, до момента непрестанно някакви ченгеджийски останки от комунизма се трансформират, преформатират, стартират да обслужват някакви лобита, ползи, репресивни инстинкти. Това на нищо не наподобява, това е шок, а те ще ни приказват за народна власт! “.

„ Подслушващите са част от тези ръководещи гарнитури и изключително последната – 12-годишна, които трансфораха думата народна власт първо в дъвка, а след това в употребен презерватив. Всичко това е груба нечиста сделка, а най-лошото е, че се прави по невиждано дебелашки метод. Освен това се подслушват и публицисти. Отгоре на всичко, това, което подслушват, ние го приказваме в ефир. Това е моята специалност – да придвижвам информация към жителите. Това е моята работа – аз съм посредник “, сподели Люба Кулезич в края на диалога.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР