ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Мрем

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Първи в Европа. Втори в света. По смъртност от Ковид.

Властите подвигат плещи и споделят - не сме отговорни, че мрете от тоя Ковид. Вие, споделят ни, кардинално по този начин си мрете.

Така си е, мрем. От черния ни въздух, тъй като караме старите коли на Европа, топлим се с каквото може да гори, а промишлените боклуци изчезват в огън.

Мрем, тъй като ядем каквото има. Или каквото са ни поставили там в кренвиршите. Мрем не щото сме остарели, а щото сме небогати и сме купили мляко с парите за медикаменти.

Мрем, щото отиваме на доктор единствено в случай че намерим връзки. Или тъй като се лекуваме с предписания от рекламите. Мрем, щото ни е мъртва здравната система.

Мрем в планината, щото нямаме избавителен хеликоптер. Мрем на улицата, щото чакаме кола за спешна помощ или сме настъпили ток. Мрем елементарно и по калпавите пътища, дето мрат да ни ги вършат.

Мрем си, бе. И по този начин прецакваме вируса.

Той, ковидът, е гадина мръсна, но не е камикадзе. Целта му не е да се засели в нас и да се гътнем дружно. Вирусът желае да живее, да се развива, да се множи. Обаче ние сме хитри българи и го унищожаваме. Като мрем.

Те това е оня прославен български модел за справяне с пандемията.

Ковидът мре. С нас.

Автор: Радослав Бимбалов



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР