ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Николай Слатински: Прекланям се пред българския Медик и българския Учител!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Статистиката на вируса не е по никакъв начин и по никакъв начин добра. Но незабавно да кажа – имаме убийствено повтаряне с тези чудовищни осем седмици от края на октомври и средата на декември. Повторение като темпове на ескалация на инфектираните и умрелите, само че най-главното – като безумство и несръчност на властта.

Да, вирусът ескалира освен у нас. Но нали помните – ние бяхме преди всичко по смъртност. И отново ще сме.

Ние към този момент се съревноваваме на първо място със себе си в печалната статистика.

И виновността за това е в нелепостта на премиера във връзка с пандемията, в некомпетентността на здравния министър и в безгръбначността на основния вирусолог!

Тези тримата в дословния смисъл на думата ще закопаят доста от нас!

Какво значат вчерашните 3502 нови инфектирани и 138 умряли!?

Означават, че по нови инфектирани тази седмица единствено за два дни има с 500 души повече инфектирани, т.е. 6497, в сравнение с за цялата седмица тъкмо преди месец - 08.02.-14.02., когато те бяха 5945.

Споменах, че имахме 8 кошмарни седмици по инфектирани. След данните за понеделник и вторник, тази седмица е към този момент на пето място. Сиреч тя изпревари четири от кошмарните осем седмици.

Първите седмици по най-голям брой сумарно за понеделник – вторник:

1. 16.11.-22.11.: 8347; общо 23569.

2. 09.11.-15.11.: 8306; общо 23091.

3. 23.11.-29.11.: 7528; общо 20666.

4. 07.12.-13.12.: 6744; общо 18028.

5. 01.03.-07.03.: 6497.

Буквално преди три дни умрелите станаха 10 000, на следващия ден те ще са към този момент 11000

Тази седмица през първите два дни имаме приблизително по 144 умряли дневно. Миналата седмица те бяха по 60 души приблизително дневно.

За първи път от тези чудовищни 8 седмици, съотношението сред позитивните проби и всичките проби е над 20% - 20,4%. Само допреди седмица то извънредно рядко и с доста малко надминаваше 10%.

И това не е всичко.

Мой доста непосредствен човек имаше антигенен негативен тест, а вечерта загуби усет и подушване и към този момент седмица пие по два антибиотика. Но съгласно статистиката е бил без коронавирус.

Както предвиждах, от през вчерашния ден към този момент имаме над 6000, т.е. 6017 приети в болница в болница инфектирани. Вече изяждаме последните 1000 места в лечебните заведения за коронавирус заболели.

Вече втори ден имаме към 500 души в интензивните отделения, водещи неистова борба за живота си. Така ни остават още единствено 100 свободни кревати в интензивните отделения.

Пак споделям – безхаберната и хвалипръцковска власт на ББ не усили нито леглата за коронавирус заболели (те си остават 7000, а трябваше да бъдат към този момент най-малко 10000), нито местата в интензивните отделения (те си остават 600, а трябваше да бъдат към този момент най-малко 1000).

Ние сме брутална жертва на цялостното неумение на ББ да разбере по какъв начин се управлява пандемия. От рисков за България, той скоро може да се трансформира в проклинание за България по реагирането му на разпространяването на вируса.

Медицинските служащи гледат да не изостават – дават дневно по 50-60 нови инфектирани. Но значително от тях настойчиво отхвърлят да се имунизират! Господ, когато реши да накаже едно общество, лишава акъла на част от неговите медици и учители…

Властта се колебае за учебните заведения. А броят на инфектираните учители също пораства, както и на инфектираните възпитаници. Чакайте, чакайте безпросветници такива, до момента в който Просветата цялата пламне от вируса и ни изгори чергата!

Веднага ще кажа – преклонявам се пред българския Медик и българския Учител!

Днес България се държи върху тях и цялата е виснала на техните нежни рамене!

Впрочем, имаше концепция за Паметник на българския доктор, умрял в борбата с вируса. И тя умря. Или най-малко е забравена и загърбена. Само тъй като от недрата на обществото потегли тази концепция. Властта дава десетки милиони за едни ваксини, които след това ще бъдат изхвърляни, дава големи пари защо ли не, тъй като тя е първенец по харчене на нашите пари и ни кара да ѝ благодарим, че ги харчи както ѝ скимне. Но си направи оглушки за този монумент. Сигурно тъй като концепцията не е нейна? Или тъй като какъв брой му е един монумент – стотина хиляди лв.. Властта за такива пари даже не се навежда да ги вдигне, в случай че ги види разпилени по земята.

А скоро ще би трябвало да помислим и за монумент на българския Учител, умрял от коронавирус, единствено тъй като властта го хвърли в пещта и пастта на злокобния вирус.

В София за два дни са се заразили 1684 души. Но кметицата е удовлетворена. Даже не удовлетворена, а самодоволна. Тя е част от главата на страната. А знаете рибата на обществото от кое място се вмирисва.

В същото време за двата дни от тази седмица с две дози в България са имунизирани цели 1588 души. А по какъв начин другояче – два месеца властта дремА, загрижена да имунизира себе си с Пфайзер и Модерна.

ББББ! Браво Бойко, Браво Борисов! 0,8% от всички българи са с втора доза близо три месеца от началото на ваксинирането. С такова движение до края на четвъртия ББ мандат ще имаме имунизирани с втора доза цели 25% от българите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР