ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Какво може да се случи с Тръмп

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Отстраняване от власт, подаване на оставка, намаляване или пък разчупване на стандартите - какво може да се случи с Тръмп, откакто негови последователи щурмуваха Конгреса в сряда? Спекулациите в тази тенденция се усилват 12 дни преди промяната на администрацията, обобщава Франс прес.

Уволнение

Демократи, коментатори и даже някои републиканци желаят незабавното премахване от власт на Тръмп. Те упорстват вицепрезидентът Майк Пенс да задейства 25-ата корекция на Конституцията, позволяваща премахване на президента, считан за неспособен да извършва функционалностите си. Пенс обаче не поддържа концепцията, съгласно американски медии. А с цел да работи, също така ще му би трябвало и поддръжката на множеството членове на държавното управление, което наподобява невероятно, още повече след подадените оставки на двама министри, разтърсени от насилието в сряда.

Импийчмънт

Ако Пенс не направи нищо, Конгресът може да стартира нова процедура по премахване на Тръмп. Обвинението против него би било за подстрекателство към протест и то може да бъде импортирано в Камарата на представителите още в понеделник, съгласно американски медии. За отстраняването на Тръмп ще е належащо по-късно той да бъде разгласен за отговорен от две трети от членовете на Сената, което няма никакви шансове да се случи преди полагането на клетва на 20 януари от определения президент Джо Байдън. Но в случай че се стигне въпреки всичко до тази процедура, то това ще бележи мандата на Тръмп с два опита за импийчмънт - нещо, което не е " постигнал " нито един американски държавен глава на Съединени американски щати за четиригодишен мандат.

Оставка

В. " Уолстрийт джърнъл ", благосъстоятелност на магната Рупърт Мърдок, който беше съдружник на Тръмп, прикани президента да поеме персонална отговорност и да подаде оставка. Според изданието най-добре за всички, включително и за самия Тръмп, ще бъде той да си тръгне умерено от Белия дом. Въпреки че Тръмп смени тона в четвъртък, той по този начин и не направи връзката сред пламенните си апели към последователите си и щурма против Конгреса. Тръмп е малко податлив към самооценка и би било същинска изненада, в случай че той последва препоръките и подаде оставка.

Ваканция във Флорида

Според американски представители, тези, в които към момента Тръмп се вслушва, би трябвало да му кажат да се качи на самолета и да отиде в Мар-а-Лаго във Флорида, където да остане. Колкото по-малко неща прави президентът в идните 12 дни, толкоз по-добре ще бъде, споделя републиканският сенатор Бен Сас. Тръмп има голф игрище във Флорида.

Разчупване на стандартите

Тръмп може и да избра да разчупи стандартите в края на мандата си. Той може да стартира да мисли за времето след три години и да употребява последните дни от мандата си за опити да консолидира електората си с желанието да се кандидатира на изборите през 2024 година А може и да посети южната граница, с цел да се похвали с твърдата си миграционна политика. Тръмп обмислял и да даде изявление в края на мандата си, като може да употребява мотива за нормалните си недоволства, рецензии и тайни теории. Освен това той разпитвал съветниците си тия дни за опцията самичък да се амнистира като президент.

Бъдеще без персонален туит

Едно е несъмнено - Тръмп е лишен от заниманието си да поства туитове в персонален акаунт, отбелязва Асошиейтед прес. След 57 000 туита Туитър закри акаунта му. През годините на потребление на обществената мрежа Туитър означи 471 туита на Тръмп като разпространяващи дезинформации. Самият Тръмп изтри 1166 свои туита.

В туитовете си Тръмп засягаше необятен набор от въпроси - от вижданията си за съветската интервенция в изборите през 2016 година до това по какъв начин актрисата Кристен Стюарт се отнасяла към колегата си Робърт Патисън. Според анализатори за какъвто и въпрос да е ставало дума, туит от Тръмп постоянно е имало.

Най-популярният туит на Тръмп бе когато на 2 октомври предходната година той заяви, че дружно с първата дама Мелания са се заразили с ковид. Този пост му завоюва 1,8 милиона лайка и близо 400 000 претуитвания.

Най-енигматичният туит на Тръмп си остава този от май 2017 година, който по-късно той изтри. Постнат малко след среднощ, той гласеше: " Въпреки непрекъснатото отрицателно прес ковфефе " (на британски: Despite the constant negative press covfefe). Тогава в туитървселената започнаха спекулации какво значи това. Според някои Тръмп объркал думата и желал да каже coverage (медийно отразяване). Според други Тръмп, който се хвалел, че намира постоянно най-хубавите думи, е въвел нова дума, с която е желал да отрази конфликта с представителите на пресата. Според трети Тръмп просто е задремал посред писането на туита. Мистерията по този въпрос по този начин и не беше разгадана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР