ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Смешният плач за патерици

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Странен плач се носи от утринните ТВ блокове и присъдружните на властта медии. Представители на ръководещите и обслужващата социология кършат ръце, че президентът загатна датата 28 март за осъществяване на идващите парламентарни избори. Спомена, не насрочи. Но трябвало да е по-късно. По закон - до два месеца. Сякаш стената на язовир " Искър " ще рухне и от София ще остане единствено статуята на Чапкънов, в случай че вотът е на 28 март.

Спокойно, скъпи ръководещи и лакеи. Тази дата изцяло ви устройва. Да му мислят тези, които се пънат да ви смъкват, а още нямат построени партийни мрежи из страната. При вас нали всичко от дълго време е " шест " във връзка с партийното строителство. Може и листите от последните избори да употребявате, щом толкоз ви притискало времето, като замените " издънките " с млади очаквания. Смешен рев.

Единственото, което вълнува хората сега е да оцелеят. Те и околните им. От ковид. След това да се молят за бизнеса си и бизнеса на работодателите си. Влизайки с тази настройка в избори, можем да чакаме чутовно ниска интензивност - от индиферентност заради упоменатите цели и боязън от заразяване. Ниска изборна интензивност по предписание допуска опазване на статуквото и активиране на най-големите партийни почитатели.

Защо тогава е този плач?! Вратата от бараката леко открехва Веселин Марешки - президентът желал на изборите да идат единствено твърдите ядра от гласоподаватели. Което ще остави с подвити опашки на входа на Народното събрание " патериците " на ГЕРБ. И клетият господин Борисов, избавил в това време нацията от ковид, да няма с кого да се съюзи. Защото в действителност ще се чуе истерично-нервен смях, в случай че в слеващия парламент се озоват единствено ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Слави и Движение за права и свободи. Няма обединени и всевъзможни други патриоти, няма " Воля ", няма демон...

И в случай че окончателната победа над ковид към момента не е реалност и господин Борисов няма опция да се окъпе в благодарността на оживялото население, жалко за всичко. Друго си е да закриеш предизборната акция на величествен протест в края на май, когато и паметникът на Чапа с премиера и ген. Мутафчийски - убийците на вируса, да бъде осветлен с посетители от ЕНП, имунизациите ще се слагат по график, а новозаболелите ще са двама седмично, тъй като епидемията ще си е отишла по естествени аргументи. А здравната ни система - избавена от популацията, което се самолекуваше.

Това са страховете на ръководещите - " и да бием през март, с кого ще управляваме... ". Защото другите ще намерят метод да се коалират. А в случай че не намерят подобен - идва " кошмарът ". Служебен кабинет на Радев, от който сякаш не ги било боязън, само че не трябвало да се случва по никакъв метод.

А изпусната от президента дата 28 март по този начин или другояче не е дефинитивна. Но нали би трябвало да се намираме на приказка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР