ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Не вярвайте на властта, че вирусът стихва. Властта мами и лъже

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Статистиката не разреши новите инфектирани през вчерашния ден да са 4000.

Но са съвсем 4000.

Ще се повторя, потретя и почетвъртя – не вярвайте към този момент на властта и на нейните придворни медии, че вирусът стихва и се спихва!

Властта мами и лъже нас, тъй като мами и лъже себе си, доста ѝ се желае това, в което има вяра да е истина. Но тя от дълго време страда от когнитивен дисонанс и шизофренично сблъсване сред измислената ѝ властова действителност и действителността за нас, елементарните хора. И желае с машинация и неистина да ни накара да повярваме не на очите си, а на заблудите ѝ.

Да не ви споделям по какъв начин се дефинира мистичното число – какъв брой души заразявал 1 инфектиран. Били 1.04, станали 0.97. Това се дефинира главно на око – както ни се коства и както ни се желае.

Да не разясня и легловата база, която все се усилва и все е под нашия български най-много от 7000, които са обезпечени с медицински личен състав, медикаменти и инсталация. Затова когато преди няколко дни достигнахме тази численост, незабавно стартира всеобщото изписване на „ преборили заболяването “.

Нещо като при един ФБ-приятел – споделили му – полежа и стига толкоз, други чакат на опашка, ще долекуваш пневмонията у дома, кажи на околните ти да намерят някъде из страната азитромицин – на каквато и цена да им го продават!

Вярно, огромни са числата на „ преборилите заболяването “. Но те са огромни, тъй като преди 2-3-4 седмици имахме стремително заразяване и в този момент който е обективно жив и субективно здрав, се счита за „ преборил заболяването “.

Тези дни обаче аз влизам в противоречие даже с уважаваните от мен математици. И те като че ли се заразиха от пропагандата на властта, и започнаха да виждат нещата не такива, каквито са, а каквито им се желаят да бъдат.

И така…

Отново над 40% е съотношението сред позитивните проби и всичките проби – един убийствено висок %.

Това е ПЪРВАТА ВЕЛИЧИНА, която ни дава справедлива визия за РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ на пандемията в страната.

И тя е резистентен знак за продължение на бедата, в която се намираме.

За понеделник и вторник имаме:

359 нови умряли от вируса!!!

(за всяка от предните седмици те бяха надлежно общо 983, 934, 750 465, 367, 204, 108).

Така умрелите от вируса станаха 5156.

Нарастването на броя на умрелите от (с) вируса е ВТОРАТА ВЕЛИЧИНА, която ни дава ОБЕКТИВНА ПРЕДСТАВА за действителното положение на пандемията в страната.

И тя е резистентен знак за продължение на бедата, в която се намираме.

319 нови инфектирани медицински служащи!

(за всяка от предните седмици те бяха надлежно общо 1085, 1062, 877, 640, 482, 332);

Така инфектираните медицински служащи станаха 7254.

Нарастването на броят на инфектираните медицински служащи е ТРЕТАТА ВЕЛИЧИНА, която ни дава ОБЕКТИВНА ПРЕДСТАВА за действителното положение на пандемията в страната.

И тя е резистентен знак за продължение на бедата, в която се намираме.

Съобщава се още веднъж и още веднъж за следващите огнища на трайно настаняване на вируса, безусловно всички окръзи са открили възходящ брой на инфектираните.

Продължаването с високи темпове на дифузното разпространяване на вируса и възникването на нови и нови гнезда на болестта – това е ЧЕТВЪРТАТА ВЕЛИЧИНА, която ни дава ОБЕКТИВНА ПРЕДСТАВА за действителното положение на пандемията в страната.

И тя е резистентен знак за продължение на бедата, в която се намираме.

Отново ще кажа – макар самохвалството на властта нито един, безусловно НИТО ЕДИН действителен индикатор за разпространяването на вируса не ни дава ни минимум съображение да считаме, че вирусът отстъпва.

Окончателен извод може най-малко с някаква степен на приблизителна акуратност да се направи едвам тогава, когато изтече тази седмица. Но е реалност, че тя стартира толкоз стремително, че най-малко след понеделник и вторник не наподобява да е седмицата на успокояването на вируса.

Автор: Николай Слатински



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР