ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Огнян Дъскарев пред ФАКТИ: Тръмп няма да признае загуба, и с право

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Огнян Дъскарев е прочут като коментатор на външнополитически събития, живял е дълги години в Съединени американски щати. Той е създател на алманах с разкази, есета и разбори, писани през последните 20 години. Ето по какъв начин разяснява той за ФАКТИ началото на развръзката от изборните резултати в Съединени американски щати:

Има ли съображение да се приказва за изборни измами в Съединени американски щати?

Преди изборния ден в Съединени американски щати гласоподаваха повече от 100 млн. души. От тях към 65 млн. гласоподаваха по пощата - това са основно левите, т.е. демократите. Oколо 15,00 през днешния ден ситуацията на Тръмп не наподобява положително точно поради бюлетините, изпратени по пощата. В колебаещите се щати - Уисконсин и Мичиган, където Тръмп до момента водеше с помощта на гласувалите в изборния ден, в този момент в Уисконсин към този момент Байдън води с 0,5%.

Ако се резервира тази наклонност - гласувалите по пощата да бъдат повече от гласувалите в изборния ден, Тръмп ще загуби. Големият въпрос: дали Тръмп ще признае загубата. Мисля, че той няма да я признае, и с право. Гласуването по пощата е извънредно нестабилно, гласуваш, не знаеш къде отива гласът ти. Има някакви инспекции на подписа на бюлетината, само че тук става дума за десетки милиони бюлетини. Вероятно има големи измами, а това ще бъде началото на безкрайни правосъдни каузи, тъй като Тръмп няма да се откаже.

Какво ще се случи, в случай че изгубилият не признае резултатите?

Ако Тръмп не признае резултатите ще последват безкрайни правосъдни каузи, които може би ще стигнат до Върховния съд. Но няма да има принуждение.

Кои събития се отразиха най-силно на вота?​

8-годишното президентство на Буш-младши беше несъмнено от 11 септември. Президентството на Тръмп беше несъмнено от всекидневната война срещу него - безусловно всеки ден война - импийчване, съветската диря, която се оказа подправена, юристът му свидетелства срещу него в Конгреса, съвсем всички огромни медии ненавиждат Тръмп. Но главното - китайският вирус, който е на път да му провали президентството. Защото Китай е най-големият противник на Съединени американски щати.

Ако Байдън завоюва, ето кои ще бъдат щастливи: Европейски Съюз, Китай, Иран, евентуално Русия. Ще бъде щастлива лъскавата Америка - Холивуд, рока, интелигенцията, хората на изкуството, огромните корпорации, университетите, Двете брегове. Ще бъдат нещастни: елементарните хора - служащите, дребните чиновници на всички места в частния браншове частично в държавния, фермерите, хората в работилниците и сервизите, занаятчиите, строителите. Т.е. американците, които основават материалните богатства.

Америка в този момент е обезверено разграничена сред тези американци, сред Тръмп и Байдън.

И друго: Ако Байдън завоюва той няма да ръководи, тъй като е възрастен човек, без сила. Изглежда, че има и начална деменция. Това значи, че ще ръководи подгласничката му, която е ляв радикал, социалистка.

А това е неприятно за света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР