ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Чухте ли какво отговори Иван Гешев за осемте джуджета?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Автор: адв. Емил Георгиев

Като сме на тематиката с яйцата и пловдивския “съд на Фаберже”, се сетих за нашите другари от Групово дело БОЕЦ, които бяха замеряни с яйца от доста добре известните на полиция и прокуратура мутри, същите, които се явиха с кървавите агнешки главички, същите, които постоянно са на линия, когато потрябват за агитка.

Кога да опасяват членове на Висш съдебен съвет, по кое време при избора на основен прокурор. Значи известни са, знаят ги, само че какво последва от тяхната постъпка? Някой арестуван, разпитван, съден? Не, нали? Толкова за “ювелирното” правораздаване с 500-те лв. за едно хвърлено яйце.

Понеже стана дума за чуването на основния прокурор в правна комисия в Народното събрание. Да ви кажа какво видях - видях наглостта, дебелоочието и цялостната липса на професионални и нравствени качества.

Видях един човек, който, когато му отърва споделя, че е единствено админ, а когато е по-изгодно - че е основен прокурор и цитира на депутатите решение на Конституционния съд от 2017-та. Видях човек, който, когато го попитаха по какъв начин вървят следствията за полицейското принуждение, похвали служителите на реда за работата им по време на изключителното състояние, за което може би им се дължи хвалба, само че ги похвали и за разгонването на митингите, когато всички ние с очите си видяхме фрагментите с побоища на с нищо непредизвикали ги хора. Видях човек, който охрабри властта да бие, без да я е боязън, че ще я проверяват.

Видях и чух “софт бол” въпросите на депутатите от властта. Видях оня човечец, който бяха поставили като смокинов лист при избора на Цацаров за началник на КПКОНПИ - съумя с тъга да изсрича 3 въпроса, които някой различен му бе написал.

Не знам видяхте ли и чухте ли какво основният прокурор сподели на депутати от опозицията, когато питаха за “8-те джуджета”? Прати ги да четат “10 дребни негърчета” на Агата Кристи!

Ето по тази причина сме тук и по тази причина желаеме “правосъдие без каскет”, тъй като настоящето е всичко друго, само че не и правораздаване за всеки! Благодаря ви!


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР