ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

15 000 часа доброволен труд за е-здравеопазване - пореден кьорфишек

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Цветан Такев, фейсбук

Наскоро се чудех какво стана с гръмко презентираната самодейност, посредством която едни компании подариха 15 000 часа труд за създаване на електронното опазване на здравето. Нещата очевидно се поизясниха и това бе следващ кьорфишек. Коронавирусът сподели извънредно доста пробойни, изключително в системата на РЗИ-тата.

Пълната нелепост с възлагането на публичните поръчки; концепцията, че най-ниската оферта би трябвало да спечели; обжалванята на процедури и поръчки; корупционните схеми в публичните поръчки; неналичието на ясна визия; игнориране на експертния и механически потенциал, това са единствено дребна част от проблемите в бранша.

Както нееднократно съм казвал - с цел да се оправи страната, би трябвало технократски метод, а не политически. Ще се върна още веднъж на РЗИ-тата - по този начин нареченото " електронно " опазване на здравето генерираше едни екселски таблици с ЕГН-тата на карантинираните лица - къде разпечатвани на хартия и подмятани, къде пращани през АБВ поща до администрациите. Пълна липса за визия за единна осведомителна система сред лечебни заведения - РЗИ - митници - община - Министерство на вътрешните работи - военно министерство.

Отделно от това и онази административна малка врата, дето беше и която позволяваше на хората да се разхождат свободно сред сегашен и непрекъснат адрес. Ама по този начин е като вицепремиерът ни по демографска политика, електронно ръководство и към този момент и туризъм има празен взор. Бай Киро няма да го разясня, той си е бюджетар от край време и не му е било до електрическо ръководство по времето на върлуващата чума...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР