ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Как бивш шеф на „Пътна полиция” се сдобива с имоти и внушителен автопарк

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Бивш полицейски началник показва забележително имотно положение е и притежател на величествен автопарк. Как се живее в разкош с полицейска заплата и по какъв начин се сдобиваш с шофьорска брошура, при нарушено зрение – споделя Тина Ивайлова за " Нова телевизия ".

Луксозни парцели и коли са благосъстоятелност на гл. контрольор Звезделин Колев. Той работи в Министерство на вътрешните работи и е шеф на бранш „ Охранителна полиция “ в столичното Четвърто РПУ.

Главен контрольор Звезделин Колев има няколко апетитни парцела в София и няколко първокласни автомобила. В момента Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи ревизира не имотното му положение, а дали шофьорската му брошура е добита по легален метод. По наша информация, доказана от Министерство на вътрешните работи, през 2008 година, когато Колев е чиновник на Трето районно управление (на МВР), в работно време той се прибира в дома си. При ремонтни действия претърпява случай и се постанова незабавна намеса на лявото му око. В продължение на 9 дни претърпява три интервенции в университетската болница „ Царица Йоана “ ИСУЛ. Няколко месеца по-късно е в болничен. Според свидетелски показания след интервенциите зрението му е нарушено и даже не вижда изцяло с лявото око. Как тогава две години по-късно през 2010 година Колев възобновява шофьорската си брошура за В и С категории?

„ Работим по един случай за полицейски чиновник, който е заемал високи управителни длъжности през годините. Получихме сигнал, че той е с нарушено зрение, в това време има шофьорска брошура, която е и за С категория. В Дирекция „ Вътрешна сигурност” е налична информация, по тематиката се прави инспекция. Самата инспекция не е завършила. Като завърши инспекцията ще бъде осведомена способената прокуратура, както и дисциплинарно наказващият орган с взимане на отношение по дисциплинарен ред”. Това сподели старши комисар Георги Георгиев, който е шеф на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи.

Разбираме, че здравното на полицейския чиновник, което ползва през 2010 година за възобновяване на професионалната си шофьорска брошура, е подпечатано от офталмолог доктор Стефка Вълчинова. Откриваме я в кабинета ѝ в очната клиника към ВМА. Тя твърди, че не познава Звезделин Колев, не е бил неин пациент.

„ Това не съм аз. Печатът е мой, само че не съм аз. Това е за С категория брошура даже. А, това, който го е правил… Това е Санос, обърнете се към шефа на Санос”, безапелационна е доктор Вълчинова.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

И шефът на Медицински център „ Санос “, който работи в прилежащия на доктор Вълчинова кабинет, твърди, че няма подобен пациент. Неговите автограф и щемпел обаче също попадат върху здравното.

„ Това е за категория В, С. Това не е мой почерк. Печатът е мой, но това е от кардиолог. Какъв е този щемпел? Това е от преди 100 години. Аз подобен щемпел нямам. Това не е моят щемпел. Моят щемпел и напълно друг. Ето го моят щемпел, в този момент ще ви го покажа. Изобщо няма нищо общо това с това, което ми показвате. Санос е медицински център, единствено че аз употребявам напълно друг щемпел. Аз нямам подобен пациент въобще. Няма го пациентската ми листа въобще. Няма нищо общо това нито с мен, нито като пациент. Моето име е, само че това са го поставили на „ Христо Ботев” 48, аз нямам кабинет там. Думи нямам, думи нямам, съжалявам”, сподели доктор Христо Хринчев.

Междувременно полицейският шеф отхвърля да разяснява. През май месец предходната година Звезделин Колев показва ново здравно уверение за възобновяване на шофьорска брошура. Посочено е, че е минал през всички кабинети, в това число и очен доктор. Отново категориите са за В и С. През май 2021 година документът е от медицински център „ Здраве “ 2003. Офталмологът, дал умозаключение, че той вижда съвършено и с двете очи, е доктор Ели Милева. Откриваме я в 28-о ДКЦ.

Тя също отхвърля да е издала здравно уверение на пациента.

„ Това е било доста от дълго време. Аз там не работя от 7-8 години. Това не е моят почерк. Не е и мой щемпел, аз там не съм ходила”.

По това време Звезделин Колев е началник на „ Пътна полиция “ за цялата страна. Според шефа на Медицински център „ Здраве “-2003 документът, с който той е възобновил шофьорската си брошура, е подправен.

„ Значи това не е за пръв път, през годините много постоянно се е случвало и са ни викали в полицията да вършат съпоставяне. Ако тя споделя, че това не е нейният автограф на самото здравно, значи то е подправено. При нас рядко се издават такива свидетелства, тъй като лекарите се занимават с прегледи”, изясни доктор Димо Желязков.

В медицинския център липсва и очен кабинет. Това е последното здравно на Колев за професионална шофьорска брошура.

Кой е Звезделин Колев? Получавал е нееднократно оценки за заслуги. Кариерата му пораства стремително след 2016-а година, когато го покачват и става зам.-началник „ Пътна полиция” в Столична дирекция на вътрешните работи. През 2019-а за два месеца е шеф на отдел „ Охранителна полиция” в ГДНП. След това до юли 2021 година е шеф отдел „ Пътна полиция” в ГДНП. От предходната година Колев е шеф бранш „ Охранителна полиция” в 4 РПУ. Прави усещане, че израстването в кариерата му се отразява добре на благополучието на семейство Колеви. В имотния указател откриваме няколко страници с парцели, свързани с имената на Колев и брачната половинка му, която е здравно лице в АГ “София “. Бройката през годините се трансформира и надвишава 13. От информация в регистъра излиза наяве, че сега той е притежател и съсобственик на 8 парцела в София и покрайнината, като 6 от тях са добити от 2017 година насам. В момента фамилията живее в къща в Нови Искър. Намира се на улица „ Жеравна “ №1. Случайно или не обаче, номерът на къщата е изместен на друго място.

Колев има два жилището и две паркоместа в един от най-бързо разрастващите се с първокласно строителство квартали на София. Придобити са през 2017 и 2018 година А през 2021 година придобива идеални елементи на същото място. През 2021 година Колев купува и два жилището, намиращи се в централната част на София, наоколо до Министерство на вътрешните работи болница. Същата година става и съсобственик на парцел в съседство на къщата, в която живее в Нови Искър. Разбираме също, че е притежател и на апартамент в Обеля. В справката е посочено също, че през годините продава и няколко жилището в кварталите Обеля, Надежда и Хаджи Димитър.

Колев и брачната половинка му карат скъпи коли, кои също не подхождат на приходите, които са заявили през годините. Прави усещане, че макар, че е бил началник на „ Пътна полиция “, на Колев и фамилията му се случва да карат без колани и да паркират на неразрешени места.

В началото на предишния месец Колев се снабди с още един първокласен автомобил. Той е с краткотрайни номера, а няколко дни по-късно те са заменени.

Дали поради теч на информация, че дирекция „ Вътрешна сигурност” го ревизира, или повода е друга, само че от няколко дни Колев идва с метрото на работа. Автомобилите не са и паркирани пред дома му в Нови Искър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР