fakti.bgАмериканската Федерална авиационна администрация (FAA) разшири списъка с предмети, чийто

...
fakti.bgАмериканската Федерална авиационна администрация (FAA) разшири списъка с предмети, чийто
Коментари Харесай

Нови правила: Забраняват батериите в самолетите

fakti.bg

Американската Федерална авиационна администрация (FAA) разшири листата с предмети, чийто транспорт с пътнически самолети е неразрешен. Новите правила не позволяват съществуването на йон-литиеви акумулатори в багажа на пасажерите, оповестява NBC. Устройства, захранвани от такива батерии, обаче ще могат да се вземат в пасажерските салони.

Занапред йон-литиеви акумулатори ще могат да се транспортират единствено с товарни полети, стига зарядът им да не надвишава 30%. Целта е да се понижи рискът от възпламеняване, което може да има пагубни последици на борда на аероплан.

Във FAA считат, че в случай че батериите се възпламенят в пътнически салон, пасажерите или екипажът могат бързо да открият източника на огъня и да го обезвреждат благодарение на наличните пожарогасители. Противопожарни системи има и в багажните отделения на самолетите, само че както демонстрира практиката, те не са толкоз ефикасни.

Според някои специалисти измененията в разпоредбите могат да доведат до усложнения в доставките на йон-литиеви батерии, защото транспортът им към този момент ще може да се прави единствено с товарни полети.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР