Фактът, че сексът повдига настроението и укрепва сърцето, вече знаете

...
Фактът, че сексът повдига настроението и укрепва сърцето, вече знаете
Коментари Харесай

Чудо, чудо! Редовният секс предпазва от настинка

Фактът, че сексът повдига настроението и укрепва сърцето, към този момент знаете сигурно. Но знаете ли, че правенето на обич усилва мозъчната активност и ви подмладява?.. Не?

Сексът защищава от простуда
Учените са провели изследване измежду студентите и открили: слюнката на тези, които са правили секс 1-2 пъти седмично, съдържа високи равнища на имуноглобулин А – антитяло, което се бори с инфекции и настинки. В същото време ниското равнище на имуноглобулин А се следи както за тези, които не вършат секс, по този начин и при тези, които го вършат по-малко от един път седмично.

Сексът усилва мозъчната интензивност
Изследователи от университета в Амстердам настояват, че сексът може да усъвършенства аналитичното мислене. И по време на опит в Университета в Принстън (САЩ) – той се организира на плъхове – учените откриват още един факт: при полово дейните гризачи невроните порастват в хипокампуса – част от мозъка, който поддържа мемоари. Все още не е известно дали сходни промени настъпват в човешкия мозък. Но фактът, че сексът облекчава напрежението и усъвършенства настроението е потвърден факт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР