Фактът, че е възможно от център-дясното пространство да се появи

...
Фактът, че е възможно от център-дясното пространство да се появи
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако всички си изпълнят предизборните обещания, правителство на ГЕРБ няма да има


" Фактът, че е допустимо от център-дясното пространство да се появи някой, който да измести Движение за права и свободи от ролята на крайъгълен камък, към този момент е тектонична смяна. Възможност сега е и ГЕРБ да бъдат изместени от първото място в София ". Това съобщи пред БНР Христо Иванов , съпредседател на „ Демократична България “. 

Той акцентира, че гледат на тези резултати като първа стъпка към нов модел на правене на политика в страната, който ще развиват.

" Ако всички си изпълнят уговорките в предизборната акция, ГЕРБ няма да могат да сформират кабинет ", уточни Иванов и добави, че „ Демократична България “ държи на предизборните си обещания за допустимо присъединяване в обединения:

" Никакво ръководство, което няма шанса да осъществя нашите цели, не може да бъде обсъждано от нас като някаква алтернатива ".

По думите на Христо Иванов упованията на Демократична България са всички, които са декларирали да не вземат участие в коалиция с Бойко Борисов, да го създадат, а едвам по-късно да стартират диалози дали са съидейници:

" Предсрочни избори са нещо обективно и не е необикновено. Няма нищо ужасно в тази мисъл. Не се целим непременно в присъединяване в ръководство ".

Според него първо Бойко Борисов би трябвало да бъде лишен от мантията на властта.

Иванов уточни, че опциите за гласоподаване на българите в чужбина ще бъде измежду първите неща, които ще създадат в новия парламент.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР