Facebook успява да получи приходи от рекламодатели приходи за милиарди

...
Facebook успява да получи приходи от рекламодатели приходи за милиарди
Коментари Харесай

Facebook ще изисква от рекламодателите да разкриват къде използват потребителските данни

Фейсбук съумява да получи доходи от рекламодатели доходи за милиарди долари на всяко тримесечие, с помощта на мощните си функционалности за персонализирани и ориентирани реклами, които разрешават на фирмите да таргетират продуктите си към необятен кръг от консуматори на платформата.
Следвайки обаче абсурда, че в този момент към този момент несъществуващата компания за разбори на данни Cambridge Analytica погрешно е получила данни от към 87 милиона консуматори на Фейсбук, хората през днешния ден са по-малко склонни от всеки път да имат вяра на това по какъв начин рекламодателите ги насочват към платформата. Фейсбук се пробва да успокои потребителите, като вкарва по-строги условия за рекламодателите.

От 2 юли, когато рекламодател качи лист с имейл адреси или телефонни номера на консуматори, които желаят да таргетират във Фейсбук, фирмите ще би трябвало да кажат от кое място са получили информацията – непосредствено от клиенти, от данни на трета страна-доставчик или от композиция от двете. Те също би трябвало да заявят, че са получили единодушието на хората да употребяват данните, контактите и информацията им, с цел да им се демонстрират реклами.

Това е следващата мярка на обществената мрежа да успокои регулаторите и крайните консуматори, само че следва да забележим до каква степен тя ще има действително значение за метода, по който се употребяват потребителските данни и къде в последна сметка попадат те.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР