Facebook ще спре в края на тази седмица партньорското споразумение

...
Facebook ще спре в края на тази седмица партньорското споразумение
Коментари Харесай

Facebook спира достъпа на китайската Huawei до личните данни в социалната мрежата

Facebook ще спре в края на тази седмица партньорското съглашение с китайския производител Huawei за достъп до персоналните данни на потребителите на обществената мрежа, заяви „ Ню Йорк таймс “. Изданието се базира на диалог с представители на Фейсбук.

Споразумението с Huawei е подписано през 2010 година и е в действие досега. Аналогични контракти имат и други китайски компании, измежду които Lenovo, Oppo и TCL.

NYT заяви при започване на седмицата, че през последните 10 година Фейсбук е сключила сходни покупко-продажби с минимум 60 огромни производителя на смарт телефони и електронни устройства. Те са имали достъп до персоналните данни на потребителите на обществената мрежа, само че и на техни другари, без да се желае единодушието им.

По-рано пък изданието написа, че американските управляващи обмислят да лишат от дотации мрежовите и интернет операторите, които купуват артикули на китайски телекомуникационни компании. Вашингтон счита, че тези компании, включително Huawei и ZTE, работят с китайските специфични служби. Според американските специалисти на китайските устройства могат да се конфигурират стратегии за следене на притежателите им.

Фейсбук продължава да е в центъра на различен голям скандал за корист с персонални данни. Британската Cambridge Analytica бе упрекната, че е употребила данните на към 87 млн. консуматори на обществената мрежа, с цел да въздейства на предизборни акции, в това число на президентската акция през 2016 година Заради този скандал Марк Зукърбърт бе извикан да дава обяснения пред американския Конгрес и Европейския парламент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР