Facebook се отказа от създаването на Instagram за деца. Законодателите

...
Facebook се отказа от създаването на Instagram за деца. Законодателите
Коментари Харесай

Facebook се отказа от създаването на Instagram за деца

Facebook се отхвърли от основаването на Instagram за деца. Законодателите в американския Конгрес настояха обществената мрежа да се откаже от основаването на версия на Instagram за деца. Причината са притеснителни данни за психологическия резултат на обществените мрежи, написа БНР.

В особено писмо, изпратено до изпълнителния шеф на обществената мрежа Марк Зукърбърг, сенатори показаха угриженост за проектите на компанията да пусне нова версия на Instagram за младежи под 13 години. Те показват, че проучванията демонстрират нездравословно влияние на обществените медии върху душeвността на децата и настояха да се създадат спомагателни съвещания.

От компанията обаче пазят новата платформа, като споделят, че съгласно тях децата под 13 години също употребяват Instagram.

“Ралността е, че децата към този момент са онлайн и ние имаме вяра, че представянето на прекарвания съгласно възрастта, показани в обществена мрежа, предопределена особено за тях, ще бъде доста по-добре за родителите, в сравнение с в този момент ", споделят от Instagram.

В скорошен отчет на Wall Street Journal се показва, че 1/3 от девойките в юношеска възраст в Instagram са нараснали проблемите си, свързани с външния тип на тялото си, а 13% от английските и 6% от американските тинейджърки, които са имали мисли за самоубийство, показват Instagram като причина за това.

От Фейсбук дават отговор, че Wall Street Journal погрешно поясняват данните, само че в четвъртък от управлението на обществената медия ще би трябвало да дават отговор по въпросите за сигурността в Конгреса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР