Facebook обяви, че прави поредна голяма промяна в начина, по

...
Facebook обяви, че прави поредна голяма промяна в начина, по
Коментари Харесай

Facebook пак променя как ще избира новините в профилите

Фейсбук разгласи, че прави поредна огромна смяна в метода, по който ще избира новините, които да се демонстрират в профилите на потребителите. Сега потребителите ще виждат повече изявления от локални медии в района, в който се намират, оповестява онлайн изданието Re/Code, представени от Vesti.bg.

При това новините може да се демонстрират даже без потребителят да е изискал сходна информация. Местните вести ще имат приоритет постоянно, когато другар на даден консуматор ги е споделил, даже въпросният консуматор да не " следва " тези медии. Хората, които следват сходни локални медии, пък ще виждат техните изявления с приоритет.

" Следващият ъпдейт в нашия фокус да създадем Фейсбук освен занимателно място, само че и потребен за вас и обществото ", написа Марк Зукърбърг. Той споделя, че компанията подхваща серия промени в News Feed, които целят да дадат приоритет на качествените и доверени вести.

Това е най-малко третата публична смяна в News Feed за последния месец. Освен това Зукърбърг споделя, че се възнамерява най-малко още един ъпдейт, който ще бъде разгласен скоро.

По-рано този месец Фейсбук разгласи, че понижава общия брой вести и наличие от корпорации, което ще се вижда в профилите на потребителите. След това компанията сподели, че ще даде преимущество на доверените медии въз основата на отзивите на потребителите.

Новата селекция с приоритет на локалните медии ще стартира първо в Съединени американски щати. Фейсбук обаче занапред е решена да приложи мярката и в други страни, само че откакто натрупа опит в Съединени американски щати. Компанията се надява, че ограниченията ще се натрупат и последователно ще оказват помощ за отсяването на неточните играчи и ще затруднят разпространяването на подправените вести. Досега обаче ограниченията провокират най-много рецензии от медиите и недоумение от потребителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР